Başkan Ekicioğlu, acılı cenaze sahiplerinin sıkıntısını kaldırıyor…

Kırşehir Belediyesi cenaze sahiplerinin yanında olacak

Kırşehir Belediyesi, cenazesi olan vatandaşlara ücretsiz taziye çadırı kurup, masa-sandalye, ihtiyaçlarını karşılayarak cenaze sahiplerine destek verecek.
Sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini, belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ve asfalt yapmaktan ibaret olmadığını belirten Belediye Başkanı Başkan Selahattin Ekicioğlu, "Onlar rutin yapılması gereken görevler, üstüne ne yapabildiğiniz önemli. Bize göre belediyecilik doğumdan ölüme kadar tüm alanlarda vatandaşa hizmeti gerektiriyor. Biz de vatandaşlarımızın doğum günlerinde yanlarında olduğumuz gibi, acılı günlerinde de beraber olmak istiyoruz. Belediye olarak şehrimizde vefat eden vatandaşlarımız ailelerinin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun için cenaze evlerine taziye çadırı hizmeti kurup, masa-sandalye, semaver ihtiyaçlarını karşılayarak cenaze sahiplerine destek vereceğiz. Böylece Kırşehir Belediyesi olarak cenazesi olan vatandaşlarımıza bu şekilde katkıda bulunarak hemşehrilerimizin acılı günlerinde sıkıntılarının azalmasına katkıda bulunmak istiyoruz. ” diye konuştu.
Belediye Başkanı Ekicioğlu’nun talimatı ile 40 çadır, 10 bin sandalye, 2 bin masa, 40 semaver alındı. Cenazesi olanlar Belediye’ye başvurmaları halinde evlerinin yakın bir yerine belediye ekipleri tarafından çadır kurulup, masa sandalye ve semaver bırakılacak ve daha sonra bildirildiği gün geri toplanacak. Maddi durumu iyi olmayan kişilerin yine talepleri olursa onlara lokum, gülsuyu gibi ihtiyaçları da yine Kırşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. (HABER: SALİH GÜNER)