Bazı sorumsuz kişiler kurban atıklarını rastgele yerlere atarak yine çevreyi kirletti!

Kırşehir Belediyesi bayramda da haşerelerle mücadeleye devam etti

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kurban Bayramı süresince Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin halkın sağlığı için böcek, sinek vb. haşerelere karşı ilaçlama faaliyetini gece gündüz sürdürdüğünü açıkladı.

Yaz mevsimi ile birlikte şehrimizde başta dereler ve hayvancılık yapılan bölgeler olmak üzere muhtelif bölgelerde ilaçlama çalışması yapıldığını belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada, “Kurban atıklarının çöp bidonlarının yanına rastgele atılması hem çevreye kötü bir koku yayıyor, hem de sinek gibi haşerelerin ürümesine neden oluyor. Belediye olarak biz de bunun önüne geçmek için Kurban Bayramı nedeniyle şehrimizde, bağ ve bahçelerde, kesim yerlerinde yapılan kurban kesiminin ardından temizlik ekiplerimiz kurban atıklarını kısa sürede temizlerken, ilaçlama ekiplerimiz de ilaçlama çalışmalarına başladılar” dedi.

 Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyotlarla devam edeceğini belirten Başkan Ekicioğlu, Kırşehir halkını da çöplerini çöp toplama merkezlerine belirlenen saatler dışında bırakmamalarını istedi.

Kırşehir Belediyesi olarak halkın daha rahat bir yaşantı sürdürebilmesi için başlatılan yeni dönem larva ilaçlama çalışmalarının Katı Atık Depolama Tesisi, Kılıçözü Çayı, Bağbaşı Avgun Deresi, Selgâh Deresi ve Hılla Göleti ile çeşitli gübrelik alanlarda yaptıklarını da belirten Başkan Ekicioğlu, “Şehrimizde haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerlerin karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı, park bahçe alanları da keneye karşı ilaçlanıyor. Belediye olarak halk sağlığını korumak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlaçlama çalışmalarımız sayesinde bu bölgelerdeki uçkun, larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz devam ediyor. İlaçlama işlemlerimiz bundan önce olduğu gibi aralıksız devam edecek” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)