Kurban Bayramı süresince kurban atıkları kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmeleri önlenecek. Bu konularda vatandaşlar; her türlü şikâyetlerini günün her saatinde 153 Alo Zabıta veya 214 1010 numaralı Halkın Masası şikâyet hattına bildirebilecekler. Temizlikle ilgili şikâyetler için 214 1010 veya 153, su arıza işleri için 185, inşaat kanalizasyon sorunları için 214 1010 yangın ve afetler için 110 İtfaiye, cenaze hizmetleri için 188 numaralı telefonlardan 24 saat hizmet verilecek.

Şehrimizde halkın kurban ibadetlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yapmalarını sağlamak için Kırşehir Belediyesi olarak her türlü hazırlıkları yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 9 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle Kırşehir Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun Kararı doğrultusunda kurban kesim yerlerinin belirlendiğini ve bunların dışında kurban satışının ve kesiminin olmayacağını ifade etti.

Başkan Ekicioğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, Kırşehir’de kurban satış yeri: Bahçelievler Mahallesinde bulunan Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazar yeri olarak belirlenirken, şehrimizin başka herhangi bir yerinde Kurban satışına izin verilmeyeceği bildirildi.

Kurban Kesim Yerleri olarak ise;  Kırşehir Belediyesi’nin Kuşdilli Mahallesinde bulunan kapalı sebze pazar yeri, Organize Sanayii Bölgesi’nde bulunan Kırşehir Et Kombinası, Kısmet Et Kombinası, Çetinler Et Kombinası, Özbağ-Ankara karayolu üzerindeki Nida-Nur Et Kombinası ve Çiçekdağı karayolu üzeri Körpınar Köyü Mevkii’nde bulunan İstanbul Et Kombinası belirlendi.

Ayrıca halkımızın kendi özel mülklerinde ve mandıralarında çevreyi kirletmeyecek şekilde kurban kesimi yapmalarına izin verilmiştir. Bu alanlar dışında cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurban kesimi yapılmasına izin verilmezken, deri toplama ve kelle ütme yeri olarak ise  Neşet Ertaş Kültür Merkezi yanındaki Eski Sanayii yerindeki boş alan belirlendi.

Belediye Başkanı Ekicioğlu, şehrimizin başka yerlerinde kurban derisi toplatılmasına ve kelle ütülmesine izin verilmeyeceği, Kırşehir Valiliği Kurban Hizmetleri’nin kararları doğrultusunda aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacağı, Kurban Hizmetleri ile ilgili şikâyetlerin Kırşehir Belediyesi’ne ait 153, İl Tarım Orman Müdürlüğü’ne ait 213 11 02, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait 262 24 24 numaralı telefonlara bildirilebileceğini sözlerine ekledi. (HABER: BEYBAN BALLI)