Kapadokya’nın giriş kapısıyız ama!..

Kırşehir bayramda da turizmden nasibini alamadı!

Her alanda geriye giden Kırşehir siyasilerden umudunu kesti, kaderiyle baş başa kaldı!.. 

Geçtiğimiz hafta kutladığımız Ramazan Bayramı nedeniyle Orta Anadolu’nun tam ortasındaki Kırşehir sahipsizliğini, çaresizliğini bir kere daha yaşadı. 
Çevre illerimizden Ankara, Kayseri, Konya sanayi ve turizm başta olmak üzere her alanda öne çıkarken, Kapadokya’nın giriş kapısı olan Kırşehir turizmden hiçbir pay alamıyor. Aksaray ile Nevşehir ise turizmde adeta zirveye çıktı. 
Kapadokya bölgesini bir hafta içerisinde yerli ve yabancı binlerce kişi ziyaret ederek o illeri adeta ihya ederken, Kırşehir bir kez daha sahipsizliğini ve çaresizliğini iliklerine kadar yaşadı. 
Turizmde hiçbir yatırım yapılmayan Kırşehir, yerel seçimlerden sonra Ahi Evran Külliyesi’ne bir liralık ödenek verilmeyerek yarım kaldı. 
Kırşehir’in Meydanı’nda tarihi Cacabey Medresesi ise yıllardır restore edilip tamamlanıp yerli ve yabancı turizme açılması bekleniyor.  
Şehrimizin tam ortasındaki Kale ise adeta kaderine terk edildi. Bir çivinin çakılmadığı Kale adeta mezbele bir görünümde kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Lale Cami’nin çevresi ise otopark konumuna büründü. Çöplükten ve pislikten geçilmeyen Lale Camii’nin yanında bulunan AK Parti İl Merkezi’ne her gün girip çıkan Milletvekili ve İl Başkanı bu durumdan hiçbir rahatsızlık duymuyor olacak ki buranın çevre düzenlemesi için hiçbir adım atmıyorlar. 
Tarihi Kesikköprü ise her geçen gün yok oluyor. Bu konuda hiçbir adım atılmıyor. Başka illerdeki tarihi eserler gün yüzüne çıkarılıp turizme açılırken Kırşehir’de tarihi eserler kaderine terk edilmiş durumda. 
Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün il genelindeki tarihi ve turistik değerlerimizin tanıtılması için, sorunlarının çözümü için ne yapıyor bilinmiyor. Ama çevre iller turizmde her geçen gün Kırşehir’i geride bırakıyor.
Kırşehir’in tüm kültürel değerleri sahipsiz ve bakımsız bir konumda kalınca geçtiğimiz hafta kutladığımız Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla komşu iller yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.
Kapadokya’nın giriş kapısı Aksaray ile Nevşehir binlerce turisti çekerek adeta ihya oldu. Sanayi şehri Konya ve Kayseri de her alanda olduğu gibi turizmden de payını düşeni fazlasıyla almayı başardı. Kırşehir nüfusunu sadece bin kişi artırıp milletvekili sayısını 2’den 3’e çıkaramazken, Nevşehir’in nüfusu 310 binlere yükseldi ve 4’ncü milletvekilini zorluyor. 4 milletvekili çıkaran Aksaray’ın nüfusu ise 430 binlere yükselirken, 5 milletvekili çıkarmaya doğru hızla ilerliyor. Kırşehir bu mantık ve siyasi düşünceyle belki yakın bir tarihte mevcut milletvekili sayısı 2’den 1’e düşürürse hiç de şaşırmamak gerekiyor.
Kırşehir’in sahipsizliğini ve çaresizliğini gören, Kırşehirliler ilimizin yöneticilerini bir kez daha göreve davet ettiler.
Kırşehir’i yöneten siyasilerin politika yapmaktan Kırşehir’e yatırım ve hizmet getirmeye fırsat bulamadıklarını belirten Kırşehirliler, gazetemize gelerek tepkilerini şöyle dile getirdiler:
“Kırşehir ne yazık ki son yıllarda adeta kaderine terk edildi. İktidar partisinin milletvekili ve yöneticileri yerel seçimleri kaybedince Kırşehir’i adeta cezalandırmaya, yatırım ve hizmet getirmemeye başladılar. İşte Hükümet Konağı’nın başına gelenleri herkes görüyor ve yaşıyor. Yıllardır milyonlarca lira harcanan Ahi Evran Külliyesi yarım bırakıldı ve tamamlatılmıyor. Cacabey Camii yıllardır restorasyonu yapılıp bir türlü turizme açılmıyor. Lale camii başta olmak üzere ilimiz genelindeki tarihi ve turistik değerlerimiz kaderine terk edilmiş durumda. Bütün bu sorunları çözümlemesi gerekenler sadece seyrediyor, günlerini gün ediyorlar. Böyle olunca da tarih ve kültür şehri Kırşehir turizmden hak ettiği nasibini alamayınca hiçbir alanda gelişip kalkınamıyor. İşte bayram dolasıyla başka illere turist yağarken, Kırşehir’in sahipsizliği bir kez daha ortaya çıktı.” (HABER: BEYHAN BALLI)