Kırşehir Basın Konseyi (KBK) Başkanı Sait Yanık, önceki gün Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu ziyaret ederek Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle hazırlamış oldukları plâketi takdim etti.
KBK Başkanı Sait Yanık, 2019 yılı Çalışan Gazeteciler Günü’nde Konsey olarak bir program hazırladıklarını ve ilimiz basınına katkı sunan yöneticilere de plâket sunduklarını, ancak o dönem Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun il dışındaki programı olması nedeniyle kendilerine veremedikleri plâketi takdim etti ve Başkan Ekicioğlu’na teşekkür etti.
Başkan Ekicioğlu, gazetecilerin sorunlarının dile getirildiği; meslek etik kurallarını dillendirildiği ve genç gazetecilere aktarıldığı bu tür programların önemine değinerek şunları ifade etti:
“Bu tür organizasyonlar yerel dinamikler ve yöneticiler açısından da elbette önemlidir. Biz Kırşehir’de yaşayanlar ve ilimizi daha çağdaş ve yaşanılır bir şehir olması için çalışanlar olarak tüm süreçlerde basınımızla da birlikte olmanın gerekliliğine inanıyoruz. Gazetecilerin etik kurallar içinde demokrasinin ve adaletin hüküm sürdüğü bir alanda yerelde ve ulusala iyi şeyler yapmaları ve çalışmaları gerekir. Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle birlikte her alanda olduğu gibi yayıncılık alanında da sıkıntıların arttığını biliyoruz. Bu noktada matbuu yayınlar dışında dijital ortamda da kontrollü ve meslek ilkeleri doğrultusunda yayınların yapılması en büyük temennimizdir. Bilindiği üzere Ahi Külliyesi içinde, Kalkınma Ajansı ile hazırlanan program çerçevesinde esnaf, sanatkâr ve hizmet sektörüne ait alanlar oluşturmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Böylelikle söz konusu alanda bir hareketlilik söz konusu olacaktır. Biz Kırşehir’de faaliyet gösteren gazetecilerimizin de bu alanda tahsis edilecek bir alanda çalışmalarını yürütebilmeleri için katkı sunmak amacındayız. Sosyal donatısı, kafeteryası, yöresel ürün stantlarının vb. bulunduğu bir alanda ulaşım alanlarıyla ve olanaklarıyla birlikte bu alanımız fayda sağlayacak bir yer olacaktır. Bu kapsamda gerek basınımızın gerekse de diğer kesimlerimizin yaşam ve çalışma alanlarının kolaylaştırılması noktasında görüş alış verişinde bulunmanın önemli olduğunu düşünüyor ve ilimizde faaliyet gösteren tüm emekçi gazetecilerimize saygılarımı sunuyorum.” (HABER MERKEZİ)