Kırşehir Basın Konseyi (KBK) Yönetimi, UNESCO Müzik ağı adaylık başvurusunun olumlu sonuçlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi:
Kırşehir'in 5 bin yıllık tarihi olduğunu ve müzik kültürünün de bir o kadar eskilere dayandığını vurgulayan Kırşehir Basın Konseyi (KBK) Yönetimi şu açıklamalarda bulundu:
“Halk ozanlarıyla dünyaya yayılan ve Neşet Ertaş'ın da beslendiği müzik kaynağı Kırşehir'in Abdal müziğinin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik dalında alınması için başlatılan girişimin başarıyla tamamlanması ve bu girişimin UNESCO müzik ağı adaylık başvurusunun olumlu sonuçlanması bizi onurlandırmıştır. 5 bin yıllık tarihimiz ve müzik kültürümüz var. Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre'den gelen, Aşık Mahsuni Şerif, Muharrem Ertaş, Çekiç Ali, Hacı Taşan ve Şemsi Yastıman'la devam eden ve en son Neşet Ertaş'la dünyaya yayılan müzik kültürünün Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınması için UNESCO'ya yapılan başvuru UNESCO Müzik ağında kesin listeye girmesi şehrimizin tanıtımı açısından da son derece önemli bir adım olmuştur. Şehrimizin kültürel, tanıtımında büyük katkı sağlanacağı gibi ulusal ve Uluslararası düzeyde de şehrimiz anılacaktır. Alınan bu karar ile Abdal geleneğinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önü açılmış oldu. Ahiler ve Ozanlar şehri diye boşuna anılmadığı gibi, UNESCO’da böyle bir karar alarak Kırşehir’i onurlandırmıştır. Kırşehir Belediyesi tarafından adaylık başvurusu yapılan Kırşehir Kent Konseyi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırşehir Valiliğince desteklenen ve bu kararı alan UNESCO yöneticilerine de teşekkür ederiz.” (HABER MERKEZİ)