Kırşehir Barosu Azerbaycan Barolar Birliği’ne destek mektubu gönderdi.
Baro başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu imzasıyla gönderilen destek mektubunda Bölgenin İsrail’i Ermenistan’ın işgalcisi olduğu topraklar yetmezmiş gibi yeni saldırılarda bulunması kabul edilemez olduğuna destek çekildi.
Başkan Tuzcu, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın, Karabağ bölgesinin işgalinden bu yana bölgede Ermenistan devletinin sivil halkta yaptığı baskı ve zulmü kınayarak, gönderdiği mektupta şunları ifade etti:
“Sayın Av. Anar Baghirov Azerbaycan Barolar Birliği Başkanı Değerli Meslektaşımız,
“Uluslararası hukuka göre kardeş Azerbaycan toprağı olarak tanınmış olan Dağlık Karabağ Bölgesi, 1988 yılından sonra Ermenistan’ m işgaline uğramış ve bu tarihten sonra bölgenin nüfus yapısı zorla değiştirilmiş, bölge halkına baskı ve eziyet uygulanmıştır.
“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1993 yılında kabul ettiği kararlarda da Dağlık Karabağ uyuşmazlığının Azerbaycan’ın ülke bütünlüğü ve sınırlarının dokunulmazlığı ilkelerine uygun biçimde çözümlenmesi gerektiği vurgulanmıştır. Ancak yıllardır sürdürülen Minsk Sürecinden bir sonuç elde edilememiştir.
“Yaklaşık 30 yıldır süren ve bir türlü çözüm sağlanamayan Dağlık Karabağ’ da Ermenistan’ı sivil halka yaptığı baskı ve zulmü kınıyoruz. Ermeni işgalinin sonlandırılması, toprak bütünlüğü ve egemenlik hakkının sağlanması amacıyla Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti tarafından başlatılan askeri operasyonda haklı olan Azerbaycan Devletinin yanında olduğumuzu belirtiriz.
“Bir soykırım olarak tanımlanan Hocalı katliamının hesabını sormayan, Ermeni çetelerinin yaptığı zulümlere tepkisiz kalan uluslararası toplumun duyarsızlığının son bulması gerekmektedir. Bu konuda Azerbaycan’ın haklı mücadelesi tarafımızca her ortamda savunulacaktır.
“Bizler, Türkiye’nin hak savunucusu avukatları olarak bu haklı mücadelesinde Azerbaycan Devletinin ve halkının yanında olduğumuzu bildirir, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa, kardeş Azerbaycan halkına sabır ve güç dileriz. Saygılarımızla.” (HABER:NECLA BAĞCI)