Kırşehir’in yetiştirdiği değerli bilim adamlarından, Kırşehir aşığı hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Cuma günü rahatsızlanarak kaldırıldığı Göztepe Şehir Hastanesi’nde bugün hayata gözlerini yumdu.

94 yaşında hayatını kaybeden hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Kırşehir’de rahmetli babasının adına Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu, rahmetli annesinin adına Boğazevci’nde Hayriye Kılıçözlü Lisesi, rahmetli eşinin adına Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu, kendi adına Kırşehir’de Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, torunu adına Defne Kılıçözlü Anaokulu ve daha sayamacağımız pek çok eğitim kurumuna yaptığı maddi yardımlarla biliniyordu.

Yine adını taşıyan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi’ne laboratuvarların kurulmasını da sağlayan hemşehrimiz İlhan Kılıçözlü, Aşık Paşa’nın “Gariphame” ve Ahmed-i Gülşehri'nin Kuşların Dili anlamına gelen Mantıku’t Tayr” isimli eserini bugünkü Türkçe'ye çevrilmesini sağlamıştı.

Kırşehir’den ve hemşehrilerinden kopmayan ve yılda en az bir kez de olsa Kırşehir’e gelen, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Cuma günü İstanbul’daki evinde rahatsızlanarak kaldırıldığı Göztepe Şehir Hastanesi’nde bugün vefat etti.

Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü'nün cenazesi Pazartesi günü Ahi Evran Caminde kılınan öğlen namazına müteakip, Aşıkpaşa Mezarlığı'ndaki babası Kırşehir eski Belediye Başkanı öğretmen Ziya Kılıçözlü’nün yanında toprağa verilecek.

Yıllar önce eşi Dr. Meral Kılıçözlü’nü kaybeden, Erhan ve Arzu adında iki çocuğu bulunan hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Klıçözlü’ye Kırşehir Çiğdem Gazetesi olarak Allahtan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. (HABER: SALİH GÜNER)