Yatırımların durduğu, pek çok sektörün büyük sıkıntı yaşadığı 2021 yılını uğurlayıp, 2022’ye giren Kırşehirliler, yeni yılında umutlarının ve beklentilerinin karşılanmasını bekliyor 

KIRŞEHİR 2022’YE YENİ UMUTLARLA GİRDİ!...

2021 yılını koronavirüs salgını ve ekonomik sıkıntılarla geçiren Kırşehir umutlarını 2022’ye erteleyerek yeni umutlarla 2022 yılına “merhaba” dedik.

Acısıyla tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı.  İlimiz Kırşehir de 2022’yi yeni umutlarla karşıladı. Yılın ilk gününde ilimizde kayda değer huzur bozucu bir olay yaşanmazken, yılbaşı gecesinde halkın yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmesi için bir dizi tedbirlerle 24 saat esasına göre görev yapan Emniyet güçleri ile sağlık ekipleri güvenliği sağlamada büyük gayret gösterdi ve gece boyunca aralıksız görev yaptı.

Kırşehir'de yeni yılı vatandaşların çok az bir kısmı eğlence yerlerinde, büyük çoğunluğu da aile ortamında evinde karşılarken, Vali İbrahim Akın, 2022 yılına, 24 saat esasına göre çalışan kurum çalışanlarını ziyaret ederek girdi.

Kırşehirliler, 2021 yılına veda edip yeni umutlarla, barış ve mutluluk dilekleriyle merhaba dedi ve 2022’ye huzurlu ve umutlu girdi.

Sanayisi olmayan, turizmden yoksun, sanayicisi, tüccarı can çekiştiren, küçük esnaf ve sanatkârı bitik, ilçe görünümündeki bir Kırşehir kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Döviz kurundaki artış ve ekonomik sıkıntıların had safhada hissedildiği Kırşehir’de 2021 yılında pek çok esnaf, tüccar ve sanayici ya iflas bayrağını çekti, ya kaderiyle baş başa bırakıldı.

Temelleri atılmış, ihale edilmiş, işe başlanmış Valilik binası inşaatı, Uygulama Oteli ve Öğretmenevi inşaatları bitirilemedi. Müteahhitleri kaderine terk edildi, Çevre yolu, ek hastane işleri unutturuldu.

Kırşehir’de geçmiş yıllardan devam eden Hükümet Konağı üzerinde yapılan tartışmalar hala devam ediyor. Şehrin ortasında Hükümet konağı olarak inşaa edilen Hükümet Konağı’nın bir an önce tamamlanıp, hizmete açılmasını bütün Kırşehirliler dört gözle bekliyor. 

Tüm dünyada, ülkemizde ve şehrimizde barışın, mutluluğun, hoşgörünün ve adaletin hakim olduğu bir yeni yıl olması dileğimizle 2022 yılının huzur içinde, sağlık ve huzurla geçmesini temenni ederiz. (HABER: BEYHAN BALLI)