Dünyayı, ülkemizi ve Kırşehirimizi derinden sarsan, yaşantımıza büyük darbe vuran koronavirüsün gölgesi altında büyük zorluklarla geçen 2020 yılını geride bırakarak 2021 yılına yeni umutlarla girdik. 
Ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu bir sırada gelen koronavirüs salgını da tüm sorunlarımızın artmasına, neden oldu. Özellikle yatırımların durduğu, pek çok sektörün büyük sıkıntı yaşadığı 2020 yılını uğurlayıp, 2021’e giren Kırşehirliler, yeni yılda her şeyden önce koronavirüs salgınının ortadan kalkmasını umutla beklemeye başladılar. 
Acısıyla tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı.  İlimiz Kırşehir de 2021’i yeni umutlarla karşıladı. Yeni yıl gecesi ve ardından üç günde sokağa çıkma yasağının uygulanması nedeniyle ilimizde kayda değer huzur bozucu bir olay yaşanmadı. 
Zor geçen 2020 yılını geride bırakan Kırşehirliler, 2021 yılına yeni umutlarla, barış ve mutluluk dilekleriyle merhaba dedi.
Vatandaşlar gerçekleştiremedikleri birçok umut ve hayalini yeni yıla devrederken, tüm dünyada, ülkemizde ve ilimiz Kırşehir’de koronavirüsün biran önce bertaraf edilerek insanların normal hayatlarına dönmelerini, barışın, mutluluğun, hoşgörünün ve adaletin hakim olduğu bir yeni yıl olmasını dilediğimiz 2021’e bir önceki yıl umduğunu bulamayan vatandaşlar, sorunların çözüleceği umudunu taşırken, çözüm beklenen ilk sorunu ise yine ekonomik sıkıntılar oluşturuyor.
Sanayisi olmayan, turizmden yoksun, sanayicisi, tüccarı can çekiştiren, küçük esnaf ve sanatkârı bitik, ilçe görünümündeki bir Kırşehir kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Kırşehir’de 2020 yılının büyük bir bölümü koronavirüsün gölgesinde geçti. Günlerce, haftalarca, hatta aylarca umuma açık pek çok işyeri sahibi esnaf, tüccar ve sanayici ya iflas bayrağını çekti ya kaderiyle baş başa bırakıldı. 
Temelleri atılmış, ihale edilmiş, işe başlanmış Hükümet Konağı binası inşaatı, Uygulama Oteli ve Öğretmenevi inşaatları bitirilemedi. Müteahhitleri kaderine terk edildi, Çevre Yolu, Demiryolu, ek hastane işleri gibi pek çok yatırım ve proje unutturuldu. 
Kırşehir’de geçmiş yıllardan devam eden Hükümet Konağı üzerinde yapılan tartışmalar hala devam ediyor. Şehrin ortasında Hükümet Konağı olarak inşaa edilen Hükümet Konağı’ndan vazgeçilerek yurda dönüştürülmesine tepkiler devam ederken, Kırşehir’de başlanan ve yarım yamalak duran bütün projelerin bir an önce tamamlanıp, hizmete açılmasını bütün Kırşehirliler dört gözle bekliyor.  
Tüm dünyanın, ülkemizin ve Kırşehirimizin koronavirüsten kurtulup normal hayata dönmemizi, barışın, mutluluğun, hoşgörünün ve adaletin hakim olduğu bir yeni yıl olması dileğimizle 2021 yılının sağlık ve huzur içinde geçmesini temenni ederiz. (HABER: BEYHAN BALLI)