Yeni yıla yenilenen umutlarla güzel başlangıçlara adım atma düşüncesiyle merhaba dedik…

KIRŞEHİR 2020’YE YENİ UMUTLARLA GİRDİ!...

Yatırımların durduğu, pek çok sektörün büyük sıkıntı yaşadığı 2019 yılını uğurlayıp, 2020’ye giren Kırşehirliler, yeni yılında umutlarının ve beklentilerinin karşılanmasını bekliyor

2018 yılının ortalarda yaşanan ekonomik sıkıntıların 2019 yılında da devam etmesi nedeniyle umduğunu bulamayan vatandaşlar umutlarını 2020’ye ertelerken, yeni umutlarla 2020 yılına “merhaba” dedik.
Acısıyla tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı. İlimiz Kırşehir de 2020’yi yeni umutlarla karşıladı. Yılın ilk gününde ilimizde kayda değer huzur bozucu bir olay yaşanmazken, yılbaşı gecesinde halkın yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmesi için bir dizi tedbirlerle 24 saat esasına göre görev yapan Emniyet güçleri ile sağlık ekipleri güvenliği sağlamada büyük gayret gösterdi ve gece boyunca aralıksız görev yaptı.
Kırşehir'de yeni yıla vatandaşların çok az bir kısmı eğlence yerlerinde, büyük çoğunluğu da aile ortamında evinde merhaba derken, Vali İbrahim Akın, 2020 yılına, 24 saat esasına göre çalışan kurum çalışanlarını ziyaret ederek girdi.
Zor geçen 2018 ve 2019 yıllarını geride bırakan Kırşehirliler, 2020 yılına dün gece yarısı veda edip yeni umutlarla, barış ve mutluluk dilekleriyle merhaba dedi ve 2020’ye huzurlu ve umutlu girdi.
Vatandaşlar gerçekleştiremedikleri birçok umut ve hayalini yeni yıla devrederken, tüm dünyada, ülkemizde ve ilimiz Kırşehir’de barışın, mutluluğun, hoşgörünün ve adaletin hakim olduğu bir yeni yıl olmasını dilediğimiz 2020’ye bir önceki yıl umduğunu bulamayan vatandaşlar, sorunların çözüleceği umudunu taşırken, çözüm beklenen ilk sorunu ise yine ekonomik sıkıntılar oluşturuyor.
Sanayisi olmayan, turizmden yoksun, sanayicisi, tüccarı can çekiştiren, küçük esnaf ve sanatkârı bitik, ilçe görünümündeki bir Kırşehir kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Tuzu kuru bir avuç insanın da etliye, sütlüye karışmadığı, hangi parti iktidara gelirse onun davulunu çalan, menfaati için kırk takla atan, çarşıya pazara çıkamayan, el içine giremeyen menfaatçilerin zuladan seyrettiği Kırşehir’de 2019 yılınde pek çok esnaf, tüccar ve sanayici ya iflas bayrağını çekti, ya kaderiyle baş başa bırakıldı.
Temelleri atılmış, ihale edilmiş, işe başlanmış Valilik binası inşaatı, Uygulama Oteli ve Öğretmenevi inşaatları bitirilemedi. Müteahhitleri kaderine terk edildi, Çevre yolu, ek hastane işleri unutturuldu.
Kırşehir’de geçmiş yıllardan devam eden Hükümet Konağı üzerinde yapılan tartışmalar hala devam ediyor. Şehrin ortasında Hükümet konağı olarak inşaa edilen Hükümet konağı’ndan vazgeçilerek yurda dönüştürülme girişimlerin artık ortadan kaldırılarak, biran önce tamamlanıp, hizmete açılmasını bütün Kırşehirliler dört gözle bekliyor.
Tüm dünyada, ülkemizde ve şehrimizde barışın, mutluluğun, hoşgörünün ve adaletin hakim olduğu bir yeni yıl olması dileğimizle 2020 yılının huzur içinde, savaşsız geçmesini temenni ederiz. (HABER: BEYHAN BALLI)