15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde Kırşehirliler darbecilere karşı yürüdü…

KIRŞEHİR 15 TEMMUZ’DA BİRLİK OLDU

Vali Akın: “Dış güçlerin piyonu haline gelmiş, milli ve manevi değerlerden yoksun bırakılmış, gözünü sadece hırs bürüyen ve bunun için her türlü kötülüğü yapmaya hazır olan FETÖ mensupları, ülkemizin ve halkımızın güvenliği için kullanılması gereken askeri araç ve mühimmatı, milletimize karşı kullanmaktan hiç utanç duymamıştır”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle anılıyor.
Cacabey Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı öncesinde, binlerce kişinin katılımıyla, Mehteran Bölüğü eşliğinde Askerlik Şubesi önünden başlayarak Ankara Caddesinden Cacabey Meydanına kadar devam eden bir yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüşün ardından, Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Milletvekili Mustafa Kendirli, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, POMEM Müdürü Mehmet Gülser, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Ömer Seyfi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, il protokolü ve eşleri, daire müdürleri, siyasi partilerin il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaşımızın katıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü büyük bir coşkuyla başladı.
 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan film ve slaytların izlenmesi ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, milletimizin 15 Temmuz’da yazdığı kahramanlık destanının birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz takdirde aşamayacağımız hiçbir engelin olmayacağının en güzel göstergesi olduğunu söyledi.
Ülkemizin son yıllarda yakaladığı büyüme ivmesini, dünya siyasetinde oynadığı rolü ve mazlum milletlerin sesi olmasını hazmedemeyen dış güçler ve bunlarla bağlantısı olan ihanet gruplarının devletimizin bütünlüğünü bozmak için 15 Temmuz 2016 yılında harekete geçtiğini belirten Vali İbrahim Akın, şunları söyledi:
“Bundan 3 yıl önce bugün ülkemiz, tarihimizin en kritik dönemlerinden birisini yaşamıştır. Her zaman kahramanlıklarıyla övündüğümüz Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sinsice yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup bir grup hain, halkın iradesine karşı çıkarak yönetime el koymaya çalışmıştır. Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir darbe girişimi kabullenilecek bir durum değildir. Darbe ile yönetime gelmek, halkın iradesini yok saymaktır. Maalesef ülkemiz siyasi tarihi boyunca çok defa darbe ile karşı karşıya kalmıştır. Bu darbeler sonucunda halkımızın hak ve özgürlükleri elinden alınmış, demokrasimiz büyük kan kaybetmiş ve nihayetinde kaybeden milletimiz olmuştur. Bu noktadan bakıldığından 15 Temmuz darbe girişiminin zamanlaması çok dikkat çekicidir. Zira haksız yollarla devletin her kademesine sızmış, en kritik noktalarda görev almış ve kendisini paralel devlet yapılanmasının bir parçası olarak gören çete mensubu kişilere karşı yürütülen mücadele büyük bir kararlılıkla devam ederken 15 Temmuz darbe girişimi meydana gelmiştir.
“15 Temmuz gecesi darbe kalkışması haberleri gelmeye başladığında ilk başta birçoğumuz darbe girişimi olabileceğine inanmak istemedik. Çünkü artık darbelerle vakit kaybetmek istemeyen ve demokrasinin kazanımlarının bilincinde olan bir ülke durumundaydık. Devlet kanalında zorlama ile darbe bildirisinin okutulması, kritik durumdaki devlet kurumlarının ve Yüce Meclisimizin üzerine bomba yağdırılması milletimizin vicdanında asla kabul görmemiştir. Dış güçlerin piyonu haline gelmiş, milli ve manevi değerlerden yoksun bırakılmış, gözünü sadece hırs bürüyen ve bunun için her türlü kötülüğü yapmaya hazır olan FETÖ mensupları, ülkemizin ve halkımızın güvenliği için kullanılması gereken askeri araç ve mühimmatı, milletimize karşı kullanmaktan hiç utanç duymamıştır. Tüm bu dayatmalara ve korkutmalara aldırmayan milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısı ile cuntacılara büyük tepki göstermiş ve ilk defa darbeye karşı “DUR” demiştir. Ülkemizin bekası için sokağa dökülen, tankların önünde korkusuzca duran, üzerine yağan kurşunlara ve bombalara aldırmadan meydanları boş bırakmayan milletimiz, ülkemizin medeniyet yolunda karşısına çıkan en büyük tehlikeyi önlemiş ve darbe kalkışması sonuçsuz kalmıştır.
“Milletimizin 15 Temmuz’da yazdığı kahramanlık destanı, bizleri Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda zafere taşıyan milli ruhun bir tezahürüdür. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz takdirde aşamayacağımız hiçbir engelin olmayacağının en güzel göstergesidir. Nitekim, darbeci zihniyet büyük bir hezimete uğrarken kazanan demokrasi, milli irade, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlükler olmuştur.
“15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazılırken asker, polis ve sivil vatandaşlarımız olmak üzere 251 vatan evladı şehitlik mertebesine yükselmiş, çok sayıda vatandaşımız gazi olmuştur. Bununla birlikte devletimiz büyük maddi zarara uğramış ve kamuoyu vicdanı ise büyük yara almıştır. FETÖ’nün kanlı darbe girişimine kahramanca direnen demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi milletimiz asla unutmayacak, onları her zaman şükranla ve saygıyla yâd edecektir.
“Şunu biliyoruz ki, bu darbe girişimini organize edenler, maddi destek sağlayanlar, kamu kurumlarına sızarak ülkemizin milli menfaatlerine zarar verenler, masum insanların hakkına girenler Türk adaleti önünde hesap vererek hak ettiği cezaya çarptırılmaktadır. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bu örgütün tüm izleri tamamen silininceye kadar mücadelemiz büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Bununla birlikte devletimiz, darbe girişiminin olumsuz tüm etkilerine rağmen hız kesmeden, güçlü ve müreffeh bir Türkiye yolundaki hedeflerine ulaşmak için gayretlerini sürdürecektir.
“Bugün bir yandan kaybettiğimiz vatan evlatlarının acısını yüreğimizde yaşarken bir yandan da böylesine hain bir saldırıyı vatan sevgimizle bertaraf etmenin, meydanlarda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutarak geleceğimize sahip çıkmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
“İşte o tarihte bu meydanları dolduran siz değerli hemşerilerimiz, bugün de aynı ruh ve heyecanla devletimizin ve milletimizin yanında olduğunuzu göstermektesiniz. Sizleri bu duruşunuzdan ve demokrasiden yana tavrınızdan dolayı kutluyorum. Başta 15 Temmuz gecesi canlarını feda eden şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Milletvekili Mustafa Kendirli de yaptığı konuşmada, “Biliyoruz ki milletimiz 15 Temmuzda vatan sevgisinin, milli şuurun ve demokratik bilincin ne olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz’da bu milletin kahraman evlatları gövdelerini tanklara siper etmiş, kurşunları hiçe saymış, vatan savunmasında yer alarak darbeye geçit vermemiştir. Şanlı Türk askerleri ve kahraman Türk polisleri darbeci hainlere karşı durmuş ve büyük bir mücadele örneği sergilemiştir. Bu aziz millet Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da bu aziz vatanı işgalcilere nasıl teslim etmediyse, 15 Temmuz’da da darbecilere teslim etmemiştir. Söz konusu vatansa, sokaklara dökülen kahraman vatan evlatları darbecilerin hain planını bertaraf etmişlerdir.” sözlerine yer verdi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise konuşmasında, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, demokrasi tarihimizde önemli bir yere sahip olup, darbelerden ve darbecilerden çok çekmiş olan Türk halkının darbecilere üst seviyede bir demokratik tepkiyle cevap verdiği gündür. Derin güçler tarafından organize edilen darbelerle demokrasimiz kesintiye uğramış, darbeler ülkemizin üstüne adeta kara bir bulut gibi çökmüştür. 15 Temmuz gecesinde hem yüce meclisimiz hem de cumhuriyet ve demokrasiye bağlı ordu, emniyet güçleri ve halkımız hain FETÖ mensuplarına geçit vermemiş ve bu kirli oyun bozulmuştur.” şeklinde konuştu.
Kuran Tilaveti, gençlerin çeşitli şiirler okuması, Mehteran Bölüğü gösterisi ve kahramanlık türkülerinin seslendirilmesi ile devam eden programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma da meydanda canlı olarak izlendi.
Katılımcılara çeşitli ikramların yapıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, ’15 Temmuz’a Hayat Verenler’ tiyatrosunun sahnelenmesinin ardından saat 00:13’te camilerden selaların okunması ve sonrasında tutulan demokrasi nöbeti ile devam etti. (HABER MERKEZİ)