KIRIKKALE Ticaret İl Müdürlüğü, KESOB ve Ahilik İl kutlama komitesince organize edilen 35. Ahilik Haftası Kutlamaları başlıyor. Ahilik haftası, Merkezi Kırşehir olmak üzere, Kırşehir'de 12-18 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle icra edilecek.
AHİLİK TİYATROSU SERGİLENECEK
    Ahilik Haftası, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10.30 da Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Ticaret İl Müdürü, KESOB Başkanı Osman CEBECİ ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çelenk koyma töreniyle başlayacaktır.  Aynı gün içerisinde Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Ahmet Varlı ziyaret edilecek. 13 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30’da Kırıkkale Belediyesi önünden, Belediye mehteran takımı eşliğinde Kültür Merkezi istikametine esnaflar, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, meslek lisesi öğrencileri ve protokol üyeleri ile birlikte Ahilik Kortej yürüyüşü yapılacak. Kırıkkale Kültür Merkezinde program devam edecek. Protokol konuşmalarının ardından, tarihçi-yazar akademisyen Kazım Ceylan tarafından, ‘’Ahilik’’ konulu konferansı verilecek. Yine ilimizin yetiştirdiği sanatçı Sezai Yeşilyurt tarafından Ahilik tiyatrosu sergilenecek.
İLİN AHİSİ YORGANCI MEHMET SAYDAM
    Ahi İl Kutlama Komitesince, Kırıkkale merkez, Hüseyin Kâhya mahallesinde yorgancılık yapan İlin ahisi seçilen Mehmet Saydam, İlin kalfası seçilen Murat Aktaş ve İlin çırağı seçilen İbrahim Gündoğan’a cübbe giydirme ve devamında 15 Temmuz Demokrasi meydanında,  Unutulmaya Yüz tutmuş Meslekler, Kadın Kooperatifleri ve Halk Eğitim Sergisi düzenlenecektir. Kırıkkale Belediyesi tarafından meydanda kurulan çadırlarda etli bulgur pilavı ikram edilecek.
DOSTLUK MAÇI YAPILACAK
    14 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 10.30’da Vali önderliğinde, KESOB Başkan’ı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kırıkkale Belediye Başkanı zafer caddesi ve bankalar caddesi üzerinde bulunan esnaflar ziyaret edilecek. Nur Camiinde, vefat eden esnaflarımızın ruhuna Mevlit ve Kuran Tilaveti gerçekleştirilecektir. 15 Eylül 2022 Perşembe günü saat 19.30 da Yenimahalle kapalı Spor salonunda Protokol üyelerinden oluşan takım ile esnaflardan oluşan takım arasında dostluk futbol maçı yapılacak.  Sonraki günlerde Ahiliğin yaygınlaştırılması, genç nesillere aktarılması amacıyla Eğitim Öğretim yılı boyunca, üniversite ve liselerde ‘’ahilik konulu’’ konferanslar verilecek. (HABER MERKEZİ)