Yeni Çağ Gazetesi yazarlarından Yavuz Selim Demirağ, “Türkiyem TV”de sunduğu Yeniçağ’da Meydan programının ardından evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.
Kırşehir Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti (KIRGARAT-C) Yönetim Kurulu adına Başkanı Sait Yanık, Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıyı kınadı.
ADALET YERİNİ BULSUN SORUMLULAR HEMEN BULUNSUN!
Başkan Sait Yanık, mesajında şunları kaydetti:
“Gazeteci meslektaşımıza yapılan taşlı sopalı saldırıyı kınıyoruz. Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda uygulanan cezasızlık tavrının bu olayda da uygulanmamasını bekliyoruz. Yapılan saldırı basın özgürlüğüne ve fikir hürriyetimize yapılmıştır. Bu saldırılar gazetecileri yıldıramaz."
İfade özgürlüğünün kısıtlanamayacağını toplumun her kesimi bilmelidir diyen Yanık, "Bazı gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz. Basına yapılan saldırılar aslında halkın haber alma özgürlüğüne yönelik yapılmış saldırılardır. Kırşehir Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti (KIRGARAT-C) Yönetim Kurulu olarak Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Yeniçağ Gazetesi'ne ve çalışanlarına 'geçmiş olsun' diyoruz." ifadelerini kullandı.
AA MUHABİRİ GÖREVİ ESNASINDA UÇURUMA YUVARLANDI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
AA Muhabiri Abdülkadir nişancı, Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken uçuruma yuvarlandı. Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre rakımda bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip eden AA Bayburt muhabiri Abdülkadir Nişancı, Derebaşı Virajları'nda görüntü çektiği sırada bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düştü. Karayolları ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kırşehir Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti (KIRGARAT-C) Yönetim Kurulu olarak AA Camiasına ve ailesine sabır temenni ediyoruz.
TGF’DEN DEMİRAĞ’A SALDIRIYA SERT TEPKİ:
“YETER ARTIK! BEDEL ÖDEMEK İSTEMİYORUZ”
Öte yandan Türkiye Gazeteciler Federasyonu da Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yapılan çirkin saldırıyı kınadı.
“Türkiyem TV”de önceki gece katıldığı bir program sonrası, Ankara'daki evinin önünde bir grubun saldırısına uğrayan ve ağır şekilde yaralanan Gazeteci Demirağ’a yapılanın kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Bu darp olayı da aslında meslektaşımızın şahsında genel olarak basının korkutulup sindirilmesine yöneliktir” denildi.
TGF Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Yılmaz Karaca’nın yaptığı açıklama şöyle:
Sopalarla ciddi şekilde darp edilerek ağır yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Bu ülkede gazetecilik ne yazık ki bedel ödenen bir meslek haline getirilmiştir ve meslektaşlarımız da bunun sıkıntısını yaşamaktadırlar. Zaten pek çok açıdan güvencesiz durumdaki gazeteciler, bu yetmiyormuş gibi can ve mal emniyeti açısından da tedirgin bir süreçte görevlerini yapmaya çalışmaktadırlar. Gazetecilere yapılan saldırı, halkın haber alma hakkına yapılan bir saldırıdır ve şiddetle karşı çıkılmalıdır. Sorumluların bulunarak gerekli cezaya çarptırılmaları, hem hukukun hem de vicdanların gereği için şarttır. TGF olarak meslektaşlarımızın her zaman yanındayız, yanında olmayı da kararlılıkla sürdüreceğiz.” (HABER MERKEZİ)