Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti (KIRGARAT-C), Başkan ve üyeleri geçtiğimiz günlerde Kırşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne atanan Halil Çalışır'ı ziyaret etti.
Ziyarete Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Sait Yanık, KIRGARAT- C Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhlas Haber Ajansı Kırşehir Temsilcisi Enderhan Öz, KIRGARAT- C Yönetim Kurulu Üyesi Sait Uyar, Ahi Televizyonu Sahibi Hasan Eraslan, Çınar Kırşehir Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Kızıltepe Baysal, Kırşehir Çiğdem Gazetesi’nden Salih Güner ve cemiyet üyeleri katıldı.
Kırşehir Belediyesi’nde 10 yıl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yaptıktan sonra 1 haziran itibari ile İl kültür ve turizm müdürlüğü görevine atanan Halil Çalışır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kırşehir'in turizm tanıtımı konusunda elinden gelenin fazlasını yapacağını ifade etti.
Gerek yerel gerekse ulusal anlamda Kırşehir'in tanıtımına ağırlık vereceklerini ve tarihi ve kültürel şehir Kırşehir'in yerel basınından alacağı destekle de turizmde güçlü bir şehir haline geleceğini söyledi.
Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti (KIRGARAT-C) Başkanı Sait Yanık ise, Çalışır'a yeni görevinde kolaylıklar diledi ve Kırşehir'de yerel basının sorunlarından bahsetti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ve sohbet ile sona erdi.
HALİL ÇALIŞIR KİMDİR?
1964 yılında Kırşehir’de doğdu. Yüksek öğrenimini Atatürk Üniversitesi/Eğitim Fakültesi/Almanca bölümünden 1987 yılında mezun olarak tamamladı.1 yıl Ordu Aybastı Lisesinde vekil öğretmen olarak çalıştı. Memuriyet hayatına1989 yılında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda başladı.1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne naklen geçiş yaparak Folklor Araştırmacısı, Kültür Merkezi Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
2009 yılında Kırşehir Belediyesine naklen geçiş yaptı. Burada, Başkan Yardımcılığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve son olarak da Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü iken Cumhurbaşkanlığının 2019/115 sayılı kararnamesi ile Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne İl Müdürü olarak atandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığında çalıştığı süre içerisinde yurtiçinde düzenlenen sempozyumlarda Kırşehir Halk Kültürü ile ilgili çok sayıda bildiri sundu.
”Dünden Bugüne Dedeli Köyü” ve “Neşet Ertaş’a Şiirler” adlı kitabın derlemesini yaptı. Kırşehir Belediyesinde görev yaptığı süre içerisinde de 19 yayınla Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerlerinin kitaplaşmasında öncülük yaptı.
Yerel Yönetimler, Eğicilerin Eğitimi, Kamu Kurumlarında Etkili İletişim, Motivasyon ve Protokol Kuralları ve Lobicilik alanlarında çok sayıda kursa katıldı. Ahi Evran Kültürünü Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği, Türk Ocağı, Tarihi Çarşılar Federasyonu üyesi olan Halil Çalışır evli iki çocuk babasıdır. (HABER: SALİH GÜNER)