KIRŞEHİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişinin 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Milli Mücadelemizin Önderi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki Temsil Heyetinin ilimize gelişlerinin 101. yıldönümünde saygı ile andıklarını belirten Başkan Öztürk, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Yurdumuzu dört bir yandan saran işgaller karşısında büyük sıkıntı yaşayan ve kendi imkânlarıyla düşmana karşı koymaya çalışan Türk Milleti için Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışı vatanımızın kurtuluşu için tarihi bir dönüm noktası olmuştur.
“En büyük güç olarak gördüğü milletinin desteğini arkasına alan Mustafa Kemal Paşa, Sivas ve Erzurum Kongrelerinde alınan kararlar ile milli mücadele sürecini yeni bir boyuta taşımış, vatanın müdafaası için kurulan Temsil Heyeti ile birlikte milli mücadelenin merkezi olarak seçilen Ankara’ya hareketini sürdürmüştür.
“Yol güzergâhındaki şehirlerde de görüşmelerini sürdüren ve kongrelerde alınan kararları Anadolu’nun her tarafına yaymaya çalışan Mustafa Kemal Paşa’nın 22 Aralık 1919 tarihinde Mucur’a, 24 Aralık günü Kırşehir’e, 25 Aralık günü de Kaman’a gelişi vatanın kurtulması için teşkilatlar kuran vatansever Kırşehirliler tarafından büyük bir coşku ile karşılanmıştır.
“Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, milletimizin vatan ve millet sevgisi, sabrı, azmi ve imanı ile kazandığı tarihi bir savaştır. Emsalsiz bir zaferle taçlandırılan milli mücadelede halkımız tek yürek olmuş, tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilemiş ve zafere ulaşmıştır.
“Bu duygularla ilimize gelişinin 101. yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)