Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahamettin Öztürk beraberindeki bir grup arkadaşı ile birlikte geçtiğimiz ay Yozgat Valiliği’ne atanan hemşehrimiz Kadir Çakır’ı makamında ziyaret etti.
Kırşehirli hemşehrimiz Vali Kadir Çakır’ı 14.12.2018 Cuma günü makamında ziyaret eden ve yeni görevinde başarılar dileyen Birlik Başkanı Bahamettin ÖZTÜRK şehrimizin bağrından çıkmış ve üst makamlara gelerek bizleri temsil eden evlatlarımızın gurur kaynağımız olduğunu ve her daim yetkili mercilerde görmeyi dilediğini belirtti.
İç Anadolu’muzun şirin şehirlerinden olan Yozgat’a büyük hizmetler getireceğine canı gönülden inandığını belirten Başkan Bahamettin Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı olarak desteklerini her zaman vereceklerini söyledi.
Öztürk, Vali Çakır’a yeni görevinde başarılar dilediği görüşmede ülkemizin içerisinde bulunduğu ve gündem yer olan ülke sorunları, kültürel miraslarımız gibi konuların da konuşulduğu görüşme karşılıklı iyi niyetlerle son buldu.
Kırşehir’in Mucur İlçesinin Kızıldağ Yeniyapan Köyünde doğan, İlk, orta ve lise öğrenimini Kırşehir'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini puan türünde il birincisi olarak kazanan, mezun olduktan sonra kaymakam adaylığı sınavını kazanarak, Konya Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başlayan Vali Kadir Çakır, İngiltere’de 8 ay süreyle dil eğitimi için bulunan, İkizdere, İyidere ilçelerinde kaymakam vekilliği, Sarıveliler, Dodurga, Gürpınar, Türkeli ve Eldivan ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.
İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığında, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan hemşehrimiz Kadir Çakır, 1 Aralık 2016 tarihli kararname ile Çankaya Kaymakamlığına, 27 Ekim 2018 tarihli kararname ile Yozgat Valisi olarak atanmıştı. (HABER: BEYHAN BALLI)