Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası, bozlakçılarımızdan Muharrem Ertaş ile Hacı Taşan’ın akrabası olan Seyit Çevik vefat etti.
Kırıkkale’nin Keskin Hacelobası köyünde dünyaya gelen Seyit Çevik, Orta Anadolu bozlak türkülerini en iyi icra eden sanatçılarımızdan biri olarak biliniyor ve seviliyordu.
Kırıkkale'de yaşayan evli ve 6 çocuk babası, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Seyit Çevik, kalp yetmezliği, mide kanseri nedeniyle yaklaşık 1 yıldır tedavi gördüğü Ankara'da 79 yaşında hayatını kaybetti.
Bozlak kültürünün önemli temsilcisi halk ozanı Muharrem Ertaş ve Hacı Taşan'ın akrabası olan müzisyen kemancı Seyit Çevik'in ölümü ailesini ve yakınları üzdü.
Kentte, 'abdal' geleneğinin son temsilcilerinden biri olan Seyit Çevik, Çarşamba günü Keskin ilçesinde toprağa verildi.
Kırşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Seyit Çevik’in vefatından duyduğu üşüntüyü dile getirerek, “Anadolu Abdal Geleneğimizin bölgemizdeki önemli temsilcilerinden Keskinli Seyit Çevik'i saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Seyit Çevik’e Allah’tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine, başsağlığı dileriz. (HABER: BEYHAN BALLI)