Kırşehir Türk Ocağı Reisi Süleyman Doğan, Doğu Türkistan’da Çin zulmüne tepki gösterdi:

“Kardeşinin derdiyle ilgilenmeyenler mazlumların ahından kurtulamayacak”

Kırşehir Türk Ocağı Reisi Süleyman Doğan, Çin’de Uygur Türklerine sistematik işkence yapılırken, dünyanın buna seyirci kalmasına tepki gösterdi.
Doğu Türkistan’da Çin zulmünü kimsenin kabul etmeyeceğine dikkat çeken Süleyman Doğan, Kırşehir Türk Ocağı olarak Türk Milletini, Çin’in zulmüne dur demeye çağırdı.
Başkan Doğan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Bu mücadelenin bir tarafında, asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında millî kimliklerini ve dinî değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin Devleti bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki “haçlı” ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar.
“Ne vahimdir ki, yine söz konusu Müslüman Türk olduğunda uluslararası sivil toplum kuruluşları lâl olmuş, ileri demokrasi âşıkları üç maymunu oynamaktadır. “Haçlı Zihniyeti’nin tezahürü bu kuruluşlarla birlikte soydaşlarımızın “anavatan” bildikleri Türkiye’nin resmî organlarının da tüm bu vahşet karşısında sessiz kalması kabul edilebilir gibi değildir.
“Kırşehir Türk Ocağı Şubesi olarak aziz milletimizi, işkenceyi kendisi için bir yol seçen ve hukuk dışı uygulamaları ile bilinen Çin’in zulmüne dur demeye çağırıyoruz. Yegâne ümit kaynağı Anadolu Türklüğü olan “Esir Türkler”in ümitlerini boşa çıkarmamak için onların çarpan yüreği, haykıran dili olmaya davet ediyoruz. Muhakkak, kardeşinin derdiyle dertlenmeyen, zor gününde kardeşini yalnız bırakanlar her iki dünyada da mazlumların ahından kurtulamayacaktır.” (HABER MERKEZİ)