Kırşehir’de yılın ilk karı yağdı… Şehir merkezine düşen kar eridi, ilçe ve köyler karla kaplandı

Kardan kapalı köy yolları kalmadı…

Hafta sonunda ilimiz genelinde etkili olan kar yağışına Kırşehir İl Özel İdare ekipleri anında müdahale etti ve kar dolayısıyla kapalı köy yolu kalmadı.
İlimiz köylerinde Cumartesi ve Pazar günü etkili olan kar yağışı sonrası karla mücadele ekipleri tarafından çalışmalar başlatıldı. 
Kırşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, Pazar gününden itibaren Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçelerimizde etkili olan kar yağışına, 36 iş makinası ve 79 personel ile Karla Mücadele çalışmalarını yürüttüklerini ve bu kapsamda etkili olan kar yağışı sonucu yolları açma çalışmasının yürütüldüğünü aktardı. 
Cumartesi gününden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu tüm ilçelere bağlı köylerde ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirten Genel Sekreteri Yılmaz, şunları kaydetti:
“İlimiz köylerinde etkili olan kar yağışı sonucu karla mücadele ekiplerimiz dünden itibaren Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçe köylerinde karla mücadele çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürdüler. Karla mücadele çalışmalarımız sonucu Merkez ve tüm ilçe köylerimizde toplamda 190 köyümüzde karla mücadele çalışmaları yapılmıştır. Köy yollarımız ulaşımda herhangi bir sıkıntı oluşturmaması için açılmıştır. Bu çalışmalarda çok önemli herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılmamıştır. Bazı yolda kalan vatandaşlarımıza yardım edilmiştir. Önceliğimiz halkın ulaşımda sorun yaşamamasıdır.   Şu ana kadar kapalı köy yolu ile ilgili olarak herhangi bir olumsuz bildirim alınmamıştır. Karla mücadele ekiplerimizin yoğun ve özverili çalışmaları sonucu ulaşıma kapalı köy yolumuz kalmadı. Karla mücadele konusunda sahada gece gündüz özveri ile çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. (HABER MERKEZİ)