vali trafik

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlanıyor

 

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, Cacabey Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Trafik Haftası açılış programına Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutan Vekili J.Yb. Muzaffer Canbal, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan ve hafta hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül konuşmasında, Trafik Haftası boyunca vatandaşlara ve öğrencilere verilecek eğitimlerle trafik kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek toplumu bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Necati Şentürk ve protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ve Yılın Trafik Polisi ile Trafik Jandarma görevlilerine plaketlerinin verilmesinin ardından halk oyunları gösterileri ile devam eden program, “Trafik” konulu serginin gezilmesiyle sona erdi.

Karayolu Trafik Haftası kapsamında 02-09 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Karayolları 61. Şube Şefliği’nin stantları yer alacak. İlk ve ortaokul öğrencilerine uygulamalı eğitimlerin verileceği Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’nda ilimiz Kırşehir’de Vilayetler Birliği Anaokulu bahçesinde bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı trafik eğitimi; Cumhuriyet Ortaokulu ile Hüsnü M. Özyeğin İlkokulu’nda öğrencilere yönelik trafik konulu eğitim verilecek.

Trafik Haftası çerçevesinde bugün 30 Ağustos Zafer İlkokulu ile İMKB Zernişan Vakkas İlkokulu’nda öğrencilere yönelik trafik konulu eğitimin yanı sıra servis araçlarında da öğrencilere emniyet kemeri ve denetimleri ile ilgili olarak uygulamalı eğitimin verileceği Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’nda, 7 Mayıs 2015 Perşembe günü de Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu bahçesinde bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı trafik eğitimi, İnönü İlkokulu ile Prof. Dr. Erol Güngör İlkokulu öğrencileri trafik konulu eğitimlerle bilgilendirilecek.

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlamaları, 9 Mayıs Cuma günü Öğretmen Ziya Kılıçözlü İlkokulu ile Vali Mithat Saylam Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek trafik konulu eğitimle tamamlanacak.