Kırşehir’e yıllar sonra yarım metreyi bulan kar yağdı

Kar yaşamı olumsuz etkiliyor

Son yıllarda, hatta 20-25 yıldır doğru dürüst kar yağışı görmeyen ve bu nedenle kuraklığın yaşandığı Kırşehir’de hafta sonu yağan kar yer yer yarım metreyi buldu. Kar yağışı insanları sevindirirken, yaşamı da olumsuz yönde etkiliyor.
Kırşehir Merkez’de Belediye ekipleri köylerde ise Özel İdare ekipleri tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollarda çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Kırşehir il genelinde halen devam eden kar yağışı nedeniyle açılan yolların ulaşıma kapandığı, ancak, ekiplerin yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Cumartesi ve Pazar günü etkili olan kar yağışının ardından Kırşehir Belediyesi ana artellerde cadde ve sokaklarda, kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları ve buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmaları yaptı. Bu arada kar temizleme çalışmalarını sürdüren ekiplere Cacabey Meydanı’nda sıcak çorba ikramında bulunulurken, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, karla mücadele çalışmalarını yürüten Belediye ekiplerine ve vatandaşlara teşekkür etti.
VALİLİK VE BELEİYE’DEN HAMİLE VE ENGELLİLERE ÜÇ GÜN TATİL
Kırşehir Valiliği Meteorolojik değerlendirmelere göre ilimizde devam edecek kar yağışı ve buna bağlı olarak oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle ilimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personellerin 24-25-26 Ocak 2022 tarihlerinde 3 gün idari izinli sayılacaklarını duyurdu. 
    Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da yoğun kar yağışı nedeniyle engelli, hamile, 0-6 yaş arasında çoğu bulunan Belediye personellerinin 24-25-26 Ocak 2002 tarihlerinde idari izinli sayılacaklarını açıkladı.
KAEÜ’DE SINAVLAR ERTELENDİ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Senatosu kar yağışının ardından 23 Ocak 2022 tarihinde bir toplantı yaptı. Toplantısında, 24-25-26 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak olan Güz Dönemi Bütünleme sınavlarının hava şartlarından kaynaklanan mücbir sebepler nedeniyle, 28-29-30 Ocak 2022 tarihlerine ertelenmesini kararlaştırdı. (HABER: BEYHAN BALLI)