Kırşehir’in de sorumlu olduğu Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi bugünden itibaren yağmur ve kar yağışının beklendiğini bildirdi.
Kırşehir Valiliği aracılığı ile bilgiler veren Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yeni haftayla birlikte ülkemizin yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi beklendiğini açıkladı.
Ülkemizin 5 Ocak 2020 Pazar gününden itibaren Güney Ege üzerinde oluşan derin alçak basınç merkezi ile birlikte yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Pazar günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de başlayacak yağışların, Pazartesi ve Salı günleri Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışlık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
6 Ocak Pazartesi ve Salı günü Kırşehir ve bölge genelinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar olarak beklenen yağışların hafif, Kayseri’nin güney kesimlerinde ise (Develi, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar) etkili olacağı tahmin ediliyor.
Rüzgârın; Pazartesi ve Salı günü Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şiddetinde esmesi bekleniyor.
Önümüzdeki hafta başı Pazartesi ve Salı günleri beklenen şiddetli fırtına, kuvvetli yağışlar için hafta sonunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanacak tahmin ve uyarılar takip edilerek dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. (HABER: BEYHAN BALLI)