Kaman’da bu yıl 31’incisi gerçekleştirilecek olan Ceviz Kültür ve Sanat Festivali için tüm hazırlıklar devam ediyor.

                1989 yılında başlatılan, deprem ve terör nedeniyle 2 sefer iptal edilen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali programı hazırlıklarına başlayan Kaman Belediyesi, adı ve tadıyla dünyaca ünlü Kaman Cevizimiz ile ilçemizi daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla yaptığı organizasyon 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün olarak gerçekleştirilecek.

Kaman Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 31’incisi gerçekleştirilecek olan Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali için hazırlık çalışmaları başladı. 18 Ağustos 2022 Perşembe günü saat 15.30’da Kaman Belediyesinin üst katındaki Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Necati Çolak ile birlikte siyasi parti başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Kaman ilçesinde ceviz üreticiliği yapan büyük bahçe sahipleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necati Çolak, “Festivalimizi Kaman’ımıza yakışır ve tüm halkımızı kucaklayacak şekilde daha güzel nasıl yapabiliriz diye sizlerin görüş ve önerilerini almak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Umarım amacına uygun bir şekilde güzel ve mantıklı fikirler geliştirerek ilçemizin ve meşhur Kaman cevizimizin pazar payını artırma noktasında hep birlikte adım atmış oluruz. Ceviz Festivalimizi uluslararası seviyeye çıkartmak için de çalışmalarımızı artırma çabasındayız. Festivalimizi bu yıl 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde yapılmasını planlamaktayız, ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. (HABER: SEDA BAYSAL)