Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Eğitim Fakültesi tarafından öğretmen adaylarına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu dijital eğitim materyali hazırlama yarışması düzenlendi.

Düzenlenen yarışmanın sonuçları 18 Temmuz 2022 tarihinde ilan edildi. Aynı zamanda etkinlikler kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Birimler Arası Futbol Turnuvası düzenlendi.

Etkinliklerin devamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Kazanımları” isimli bir panel gerçekleştirildi.

Panele Kırşehir Vali Yardımcısı Zikri Şahin, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, il yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan yaparak günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Ülkemizin geçmişinde çok fazla askeri darbe girişimi olduğunu söyleyen İlhan, bu darbelerin ülkemizin ve milletimizin zihinlerinde silinmeyen izler bıraktığını kaydetti.

15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olanlara da rahmet dileyen Prof. Dr. Nadir İlhan, Türk Milletinin 15 Temmuz Darbe gecesinde büyük bir özveri göstererek kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

Moderatör Prof. Dr. Nadir İlhan’ın konuşmasının ardından ilk olarak Prof. Dr. İbrahim Kavaz söz alarak sunumunu gerçekleştirdi.

Kavaz sunumunda, milli birlik ve beraberlik konusunda değinerek 15 Temmuz Darbe gecesinde yaşadıkları olayları anlattı.

Türk Milletinin milli birlik ve beraberlik ruhu ile 15 Temmuz Darbe girişimini engellediğini vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Kavaz, “Ülke ve millet olarak ortak değerimiz olan Bayrak ve Vatan’a sahip çıkmalıyız.” dedi.

Prof. Dr. İbrahim Kavaz’ın sunumunun ardından Prof. Dr. Hüseyin Öztürk söz aldı. Öztürk konuşmasında, vatan haini Fethullah Gülen’in kurmuş olduğu Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) ülkemizde yıllar içindeki oluşumunu anlattı.

FETÖ’nün birçok siyasi yapı ile de iş birliği yürüttüğünü söyleyen Öztürk, FETÖ’nün dini bir hareket olarak ortaya çıktığını ve insanları bu şekilde kandırdığını kaydetti.

Program sonunda Vali Yardımcısı Zikri Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi. (HABER MERKEZİ)