Vali Akın, tüm kadınların gününü kutladı:
“Kadınlarımızın hak ettiği saygın 
konuma gelmesini sağlamalıyız”

KIRŞEHİR Valisi İbrahim Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizi büyüten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması dileğinde bulanan Vali Akın,  yayınladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında şunları kaydetti:
“Tüm dünyada 8 Mart günü kadınlarımızın yaşadıkları sorunların dile getirildiği, onların toplum içinde daha iyi bir konuma getirilmesi amacıyla faaliyetlerin yürütüldüğü Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.
Yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen kadınlarımız hayatın yükünü sırtlayacak kadar güçlü, aile ve toplum için birleştirici ve kucaklayıcı bir unsurdur. Günümüzde pek çok toplumda kadına hak ettiği değer verilmezken Türk kadını, tarihimizde devletlerin kuruluşunda ve yönetiminde söz sahibi olmuştur. Yine milli mücadele yıllarında cepheden cepheye koşarak her türlü özveriyi gösteren Türk Kadını, devletimiz kurulduktan sonra da Cumhuriyet değerlerinin yükselmesinde ve devletimizin bu günkü seviyelere gelmesinde büyük bir rol oynamıştır. 
“Ülke olarak amacımız kadınlarımızın ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda daha çok yer alarak, hak ettiği saygın konuma gelmesini sağlamaktır. Bu amaçla devletimiz, kadınlarımızın huzur ve mutluluğunu, güvenli bir ortamda yaşamasını sağlayacak tedbirlerle birlikte fırsat eşitliğini her alanda sağlayacak hukuki düzenlemeleri yürürlüğe koymaya devam etmektedir. Ancak tüm bu çabalara rağmen kadınlarımızın zaman zaman şiddete maruz kaldığını görmekteyiz. Hangi canlıya yapılırsa yapılsın şiddetin her türlüsü insanlıkla bağdaşmazken, hayatımıza sevgi, şefkat ve güzellik katan kadınlarımıza yönelik şiddet asla tasvip edilecek bir durum değildir. Bizler, kadınlarımızı bu tür konularla değil başarılarıyla, yaşantımıza kattıkları artı değerlerle görmek istiyoruz.
“Bu sebeple ülke olarak özellikle kızlarımızın geleceğin başarılı, çalışkan, özgüvenli, meslek sahibi bir birey olarak yetişmesi için eğitimlerine gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İnanıyoruz ki mutlu bir çocukluk, güvenli bir aile ortamı,  sağlam eğitim onların hayatta daha kolay yol almalarını sağlayacak huzurlu ve üretken bir toplumun da temelini oluşturacaktır.  
“Bu duygularla, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizi büyüten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)