Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un video konferans yöntemiyle katılmaları ile gerçekleştirildi.
81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aldıkları tedbirlerle, ortaya koydukları kanunlarla, hayata geçirdikleri uygulamalarla kadına yönelik şiddetle mücadele ettiklerini söyledi.
Ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda gösterdikleri hassasiyetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; “Kadına yönelik şiddet dinimizle, kültürümüzle, geleneklerimizle ve aile yapımızla ters düşen, asla tasvip etmediğimiz bir hadisedir. Ülkemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli çalışmalar yürütülüyor. Köklü değerlerimizden, inancımızdan aldığımız güçle aile içi ve kadına yönelik şiddeti önlemek için çok ciddi bir mücadele örneği sergiliyoruz. Bu konuyu sıfır can kaybı, sıfır şiddet olayı seviyesine getirmek için kararlı bir irade, stratejik bir akıl, kurumlar arası yüksek bir koordinasyon ve önemli bir teknolojik katkı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hepimiz biliyoruz ki, başarı kendi kendine gelmez. Mülki Amirlerimiz ve kolluk birimlerimiz kanun kapsamında yetki ve sorumluluklarını kullanmaktan çekinmemeliler. Bu konudaki mücadelemiz topyekûn bir çalışmayla sonuna kadar devam edecektir.” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da konuşmasında, “Her zaman söylediğimiz gibi kadınlarımız güçlü olursa ailelerimiz güçlü olur. Kadınlarımızın aileyi ve toplumu ayakta tuttuğunu, ürettiği değerlerle de geleceğimizi inşa ettiğine inanıyoruz. Günümüzde bir toplumun gelişmişlik düzeyini kadınlarımıza verilen değerle, sosyal-ekonomik sıkıntılarına bakarak anlıyoruz. Ülkemizde kadına verdiğimiz her desteği aileye, dolayısıyla da geleceğimize verdiğimiz bir destek olarak görüyoruz. Verilen desteklerin en büyük düşmanı da kadınlarımıza yönelik uygulanan şiddettir. Şiddet, kadınların sadece itibarını, özgüvenini etkileyen bir faktör değil, aynı zamanda aile bütünlüğünü zedeleyerek toplumumuza genel olarak zarar veren bir faktördür. Küresel bir sorun olarak insanlığın önünde yer alan şiddetten en çok mağdur olanlar kadınlar ve çocuklardır. Toplumun tüm kesimini yakından ilgilendiren kadına yönelik şiddetle mücadelemizde işbirliğimizin ve dayanışmamızın güçlendirilmesini önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un konuşmalarının ardından Vali İbrahim Akın, ilimizde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası iş birliğinin sağlanması ve eşgüdüm hâlinde hareket edilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” hazırlandığını söyledi.
Koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla yapılan toplantının bugün ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak düzenlendiğini hatırlatan Vali İbrahim Akın; “İlimizde, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin en üst noktaya çıkarılmasını hedefliyoruz. Hiçbir şekilde onaylamadığımız ve geleneklerimizle asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddeti, insanlık suçu olarak görüyoruz. Şiddetin önlenmesi ve şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik çalışmaları da eksiksiz olarak yürüteceğiz.” dedi.
Toplantı, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında il bazında alınan önleyici ve koruyucu tedbirlerin görüşülmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)