Başkan Selahattin Ekicioğlu:
“Kadına yönelik şiddet, tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kadınların değer görmedikleri, ayrımcılığa uğradıkları, şiddet ve istismara maruz kaldıkları bir ortamda toplumun barış, huzur ve refahından söz edilemeyeceğini ifade eden Başkan Ekicioğlu mesajında şunları söyledi:
“Kadına yönelik şiddet, tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu anlamda daha etkin mücadele için erken yaşlardan itibaren verilecek iyi bir eğitim ile bireylerin bilinçlenmesi sağlanmalı, kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili sosyal projeler hayata geçirilmeli, kadını korumaya yönelik kamu hizmetleri güçlendirilmeli ve çözüm sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak şiddete uğrayan tüm kadınlarımızın yanındayız ve onların destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün toplumumuzda bilinç ve duyarlılığı güçlendirmesi umuduyla kadına ve insanlığa yapılan her türlü şiddeti kınıyor, şiddetin tamamen ortadan kalktığı barış dolu, adil bir dünya diliyorum.” (HABER MERKEZİ)