Başkan Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen KADEM temsilcileri ve ekiplerinin katılımıyla, iki gün süren 5. Hizmet İçi Eğitim Kampına Kırşehir Temsilcisi Seher Ünsal da iştirak etti.
46 ilden gelen temsilcilerimize hitap eden Sümeyye Erdoğan Bayraktar "Aileler ve özelde kadınlar için ihtiyaç konusu haline gelen eşit fırsatlara erişim, toplumsal hayata dengeli katılım ve adil bir rol dağılımı gibi durumlar iyi tespit edilmeli. Odaklanmamız gereken asıl sorunlar; Ailelerin küçülmesi, bireyselleşme, sokakların ve mahallelerin sosyalleşme fonksiyonlarını yitirmesi, kapitalizmin vardığı boyutlar, işyerleri ve sosyal mekanların çocuk dostu olmaması... Kadınlarımız birçok sıkıntıyla mücadele ederken, ailenin güçlü yapısını tehdit eden birçok unsur varken bizim durmaya, dinlenmeye hakkımız yok. Bunun için çok çalışmalıyız, birliğimizi muhafaza etmeliyiz. Zamanımız az işimiz çok” dedi.
Başkan Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ise "Bizler KADEM olarak, kültürel değerlerimizi muhafaza ederken değişen toplumsal şartlar altında kadınların dönüşen ve çoğu zaman artan rollerine odaklandık. Ailede ve toplumda kadın ve erkek arasında adil bir rol paylaşımının önemine dikkat çektik. Pek çok konuda temsilcilerimizin de katkılarıyla insanların hayatına dokunduk. Kadınların sesine kulak verdik, problemlerine çözüm aradık. Gerek ailede gerek sosyal hayatta, ne kadar önemli konularda sorumluluk aldıklarına işaret ettik. Emeklerini görünür kılmaya çalıştık. Şunu unutmamalıyız ki bir sivil toplum gönüllüsü, beklentiler ve alacaklar üzerinden değil ancak ürettiği projeler ve sunduğu hizmetler ile kendini var eder. Gönüllü olmak büyük bir vazife üstlenmektir. İnsanlığa hizmet etmek tam bir ekip çalışması gerektiriyor. Uygulama konusunda karşılıklı mutabakata vardığımız her projeyi emanet bilinciyle şehrinize kazandırdığınıza gönülden inanıyorum." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bölge toplantılarında, bölgedeki yerel sorunları konuşarak bu sorunlara dair çözüm önerileri geliştirildi.
Kırşehir Temsilcisi Seher Ünsal, açıldığımız günden bu yana Ailenin ve Kadının güçlendirilmesi ilimizde kadın istihdamının arttırılması adına yaptığımız çalışmalarımızı anlattı.
KADEM olarak, milli ve manevi değerlerin referansıyla, sağlıklı nesillerin korunması konusunda hassasiyetle çalıştıklarını belirterek, “Aileyi tehdit eden her türlü fikir ve oluşuma karşı mücadele edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)