KADEM, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Oturumunda “Türkiye’de Kadın Girişimciliğini” ele alacak…

Kadın ve Demokrasi Derneği, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 66. Oturumuna bu yıl, “Kadınların Katılımıyla Ekonomik Dayanıklılık: Farklı Yönleriyle Türkiye’de Kadın Girişimciliği” konulu panelle katılıyor.

Bugün 15.00’te çevrimiçi ve canlı olarak gerçekleşecek panelde, son zamanlarda dünyanın gündemindeki “girişimcilik ve kadın girişimciliği” konusu, Türkiye’nin dört bir yanındaki girişimci kadın örnekleri üzerinden ele alınacak.

KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Melek Cevahiroğlu Ömür moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde; KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, RoofStacks – COO Esra Soylu, ASSALAM Kurucu Başkanı Hatice Çolak Ali, 5. İnovasyonda Kadın Proje finalisti ve AGON Kurucu Ortağı Aleyna Yıldız ile Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Sermin Cakalıoğlu konuşacak.

66. BM KSK yan etkinliği olarak düzenlenen panelde, Türkiye’de kadın girişimciliği, ekonomik, sosyal ve dijital girişimcilik alanlarında başarılı girişimcilerin katılımıyla ele alınacak. Ayrıca devlet ve sivil toplum desteklerine de örnekler üzerinden yer verilecek. Panelistlerin girişimcilik hikâyelerini anlatacağı etkinlikte, KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci de kadın girişimcilere yönelik devlet desteklerini özetleyecek.

Panelde ayrıca KADEM’in yurt genelinde kurucusu ya da destekçisi olduğu 32 kadın kooperatifinden görüntülerle hazırlanan video, Türkiye’deki kadın girişimciliğinin renkli örnekleri olarak BM aracılığıyla dünyaya izletilecek.

Etkinliğe katılmak isteyeneler https://kadem.org.tr/bm-kayit-2022/ adresi üzerinden kayıt olabilecek. (HABER MERKEZİ)