KADEM ve Kırşehir Belediyesi Arasında İmzalanan “Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Bacıyan-ı Rum Atölyeleri “ projesi hayata geçiyor.
Kadem Kırşehir Temsilcisi Seher Ünsal ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Protokol imzaladı.
Kadının güçlendirilmesini sağlamak, kadınların aile içinde ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta üretken bireyler olmasını desteklemek, kadınlarımızın sadece aile hayatında değil sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik hayatta da aktif birer birey olmalarını sağlayan vizyonu ile yola çıkan Kadın ve Demokrasi Derneği, Kırşehir kadınlarının ülkemizin geleceğinin inşasında aktif rol almasını hedefliyor.
KADEM olarak unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin şehrimizde canlandırılması, Ahilik kültürünün ve Bacıyan-ı Rum teşkilatının bu proje ile yeniden hayat bulması KADEM’in “ülkemizdeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini, verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini sağlamak’’ misyonuna uygun olarak, kadınların ekonomik, sosyal siyasal alanında etkin rol almalarını sağlayacak.
Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Bacıyan-ı Rum Atölyelerinin ilki olan Deri işlemeciliği kursumuz için ön kayıtları başladı. Kayıtlar tamamlandıktan sonra mülakat gerçekleştirilecek. Kayıtlar 28 Ocak-10 Şubat arası Kadem Kırşehir Temsilciliğinde yaptırabilir ve/ya 0535 490 16 18 telefon numarasını arayarak yaptırabilirler. (HABER MERKEZİ)