Özel güvenlik görevlilerinin emniyet mensupları ile daha etkin şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığınca başlatılan KAAN Projesi kapsamında eğitim veriliyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN) Eğitim Programı açılış törenine katılan Vali İbrahim Akın yaptığı konuşmada, “Ülkemizde özel güvenlik sektöründe verilen hizmet kalitesinin artırılarak disipline edilmesi, özel güvenliğin genel kollukla koordineli çalışması ve iletişimin üst seviyede olması etkin bir görev için büyük önem arz etmektedir.” dedi.
Günümüzde hayatımızın pek çok alanında hizmet veren özel güvenlik görevlilerinin başarılı olmaları için genel kolluk kuvvetlerinin ilgi ve desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Özel güvenlik görevlilerinin, meydana gelebilecek olaylara karşı önleyici görev yaparak, suça müdahale konusunda sistemli ve devamlı bir şekilde genel kollukla irtibat halinde bulunması önemli bir husustur. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ile 2019 yılında hayata geçirilen KAAN Projesi, 2020 yılında ülkemiz genelinde kademeli olarak yaygınlaştırılmış, ilimizde ise 2020 yılı Temmuz ayından itibaren aktif olarak uygulamaya konulmuştur. Burada başlatılan eğitimle birlikte il ve ilçelerimizde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin KAAN uygulamasına dâhil edilerek daha etkin bir iletişim ve işbirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Eğitimin başarılı geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.
Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, emniyet teşkilatı mensupları ve özel güvenlik görevlilerinin yer aldığı açılış programı, KAAN Projesi ile ilgili Polis Başmüfetişi Osman Bahadır tarafından ‘Özel Güvenlik Hukuku Farkındalığı ve Yönetici-Güvenlik Sorumlusunun Sorumlulukları’, Polis Başmüfettişi Nevin Akçal tarafından ise ‘Genel Kolluk-Özel Güvenlik İlişkileri’ konulu sunumları ile devam etti.
KAAN Projesi kapsamında başlatılan eğitim dört gün süreyle devam edecek. (HABER MERKEZİ)