Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro, Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Vali İbrahim Akın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk bağlarının her geçen gün daha da pekiştiğini belirterek “İnsanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan Kalehöyük’teki çalışmalar Türk-Japon dostluğunun en güzel örneğidir. Bu vesileyle, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro ve beraberindeki heyeti Ahilik kültürünün merkezi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, doğal, tarihi ve kültürel zenginliğiyle ön plana çıkan Kırşehir’de görmekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro da konuşmasında, “Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nce Kaman Kalehöyük’te yürütülen kazılarda elde edilen bulgularla tarihe ışık tutulmaktadır. Aynı zamanda Yassıhöyük’te kazı çalışmaları da devam ediyor. Bu ziyaretimizde Kırşehir Valisi Sayın Akın’la zengin bir mirasa sahip olan Kırşehir’in tanıtılması için yapabileceğimiz çalışmaları değerlendireceğiz.” dedi.  
Ziyarette JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro, Proje Danışmanı Sekiguchi Yasunori ve Program Sorumlusu Esra Yıldız’ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır ile AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol da hazır bulundu. (HABER MERKEZİ)