Jeotermal Enerji Türkiye için şans Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, yerel yönetimlerin jeotermal kaynakları en verimli şekilde kullanması gerektiğini belirterek "Bu kaynaklar Türkiye için bulunmaz nimet" dedi
Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği nisan ayı toplantısını Kuşadası Sealight Resort Hotel'de yaptı. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci başkanlığında düzenlenen toplantıya, birlikte birliğe üye diğer belediyelerin başkanları ve temsilcileri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, Türkiye'nin en önemli konularından birinin enerji olduğunu belirterek enerjinin doğru kullanımında yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü ifade etti.
Bahçeci, Birlik olarak jeotermal kaynaklı kentlere teknik destek ve eğitimler sağladıklarını belirterek jeotermal kaynakların milli bir servet olduğunun altını çizdi.
“Biz Birlik olarak jeotermal kaynakların doğru kullanılması için çalışıyoruz” diyen Başkan Bahçeci, “Bu toplantıyı Kuşadası'nda yapmamızın en önemli sebebi Aydın'da var olan jeotermal kaynaklar. Aydın, Türkiye ve Avrupa'nın en önemli jeotermal kaynaklarına sahip. Ben bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Kuşadası Belediyesi ve Sayın Başkanı Özer Kayalı ‘ya sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Toplantıda üyelere 2018 yılının ilk dört ayının gelir gider tabloları sunularak taşeron sistemden geçişlerle ilgili personel çalıştırılmak üzere kurulan şirkete ödenek aktarılması konusu görüşüldü.
Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ardından "Başkanlar Aydın'ın Jeotermal Geleceğini Konuşuyor" başlıklı bir panel düzenlendi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Jeotermal Kaynaklar Uzmanı Mehmet Toros Özbek ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Parlaktuna'nın konuşmacı olarak yer aldığı panele Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları ile birlikte birliğe üye diğer belediyelerin başkanları ve temsilcileri katıldı.
Oturum başkanlığını Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin yaptığı panelde ilk konuşmayı yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Parlaktuna, jeotermalin doğanın insanoğluna sunduğu önemli bir kaynak olduğunu belirterek doğru kullanılmadığı takdirde doğaya ve çevreye büyük ölçüde zarar vereceğinin altını çizdi.
Parlaktuna jeotermalin medeniyetler tarafından yüzyıllardır kullanıldığını belirterek yenilenebilir yöntemlerle kullanılması gerektiğini ifade etti.
Parlaktuna'nın ardından konuşan Jeotermal Kaynaklar Uzmanı Mehmet Toros Özbek ise jeotermal kaynakların turizme büyük katkıları olduğuna dikkat çekerek yatırımcıların çevre dostu politikalarla jeotermal kaynakları kullanması gerektiğinin altını çizdi. (HABER MERKEZİ)