Vali H. Mete Buhara’dan 183. Kuruluş yıldönümü mesajı:

Jandarma Teşkilâtımız, huzur ve güvenliğimizin en önemli teminatlarından birisidir”

Vali H. Mete Buhara “Jandarma Teşkilatının 183. Kuruluş Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Jandarma Teşkilatı’nın tecrübeli kadrosu, disiplinli görev anlayışı, yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi ile üstlendikleri her görevi hakkıyla yerine getirerek gösterdiği kahramanlıklarla halkımızın daima güven ve sevgisine mazhar olduğuna dikkat çeken Vali Buhara, mesajında şunları ifade etti:

“Devletimizin en köklü kuruluşlarından birisi olan Jandarma Teşkilatımızın Kuruluşunun 183. Yılını gururla kutluyoruz. Bilgi birikimi ve tecrübesiyle halkımızın selameti, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği için yüksek vazife şuuruyla görev yapan Jandarma Teşkilatımız, geçmişten günümüze huzur ve güvenliğimizin en önemli teminatlarından birisi olmuştur. Terörden asayişe, trafik denetimden organize suçlara kadar geniş bir sahada görevini başarıyla sürdüren Jandarma Teşkilatımız, bu temel görevlerinin yanı sıra toplumla ilişkiler noktasında da önemli hizmetlerde bulunarak devlet-millet kaynaşmasına vesile olmaktadır.

“Jandarma Teşkilatı, tecrübeli kadrosu, disiplinli görev anlayışı, yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi ile üstlendikleri her görevi hakkıyla yerine getirerek gösterdiği kahramanlıklarla halkımızın daima güven ve sevgisine mazhar olmuştur. Bu önemli görevleri ifa ederken şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın yaptığı fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacak, aziz hatıraları milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır.

“Gücünü kanunlardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatımızın yasalara, demokratik değerlere, temel hak ve hürriyetlere bağlı olarak her zaman suç ve suçlularla mücadelesini etkin bir şekilde sürdüreceğine inanıyoruz. Bu düşüncelerle, Jandarma Teşkilatımızın 183. kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor, görevi sırasında şehit olan kahramanlarımızı rahmet, gazilerimize de şükranla anıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)