İyi Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak öğretmenlerin gününü kutladı.
Başkan Müfit Göçen yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“Değerli Kırşehirli hemşerilerim, değerli öğretmenlerim, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği bu günde, tüm eğitim emekçilerinin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.
Hepimiz biliyoruz ki ürünü insan olan ve insanlık tarihinin en önemli mesleği olan öğretmenlik, aslında ülkemizin geleceğine yön vermektedir. Ülkemiz çocuklarına vatan sevgisini, iyi, doğru ve güzel olan davranışları, millî ve manevi değerleri öğreten öğretmenlerdir. Toplumumuzdaki her birey onların eseridir. Onlar şekilsiz bir kaya parçasını iyi insan, iyi vatandaş anıtına çeviren meçhul heykeltıraşlardır. Öğretmenlerimizin öğrencilerine yaşamlarına yön verecek bilgi ve kültürün yanında millî ve ahlâkî değerleri öğretmeleri; onlara sevgi, saygı, barış ve hoşgörüyü aşılamaları yaptıkları işin önemini bir kat daha artırmaktadır. Çocuklarımızın kişilik gelişiminde, sosyal bireyler haline gelmesinde öğretmenlerimizin rolü çok büyüktür. Demokrasimizin gelişmesinde de öğretmenlerimizin üstlendiği görev çok önemlidir. Çünkü onların yetiştirdikleri demokratik davranışları benimsemiş kişilerle huzurlu bir toplum yaratılabilir.
Öğretmenler gününü kutladığımız bugün bir bakıma kendimizi sorguladığımız gün olmalıdır. Sadece bu vesile ile öğretmenlerimizi hatırlamak her şeyden önce onların emeğine saygısızlık olur. Öğretmenlerimizin ve yaptıkları mesleğin önemi açıktır. Toplumumuzdaki her birey de bu önemin her an farkında olmalıdır. Bize göre yalnız bir günde değil, ulusumuzun geleceği genç nesillerimizi eğitme yolunda özveriyle çalışan öğretmenlerimize her gün gereken saygının gösterilmesi gerekmektedir. Bu saygı sözde değil, özde olmalıdır.
Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen ulusların bağımsızlığın-dan söz etmek mümkün değildir. Ulusal kalkınmanın yolu bilimden, sanattan, eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmesi için eğitimin kaliteli ve bilimsel metotlarla yapılması gerekmektedir. Bunun içindir ki öğretmenlerimizin sorunları, eğitim sorunlarımız içinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu soruna ulusal çerçevede çözüm aramak gerekir. Tüm kamu çalışanlarında olduğu gibi öğretmenlerimizin de birçok sorunları vardır. Bunların başında mesleki sorunlar ile ekonomik ve sosyal haklar vardır. Birçok sıkıntıyla boğuşan eğitimcilerimizin sorunlarına en kısa sürede çözüm üretilerek onların görevlerini lâyıkıyla yapmalarına imkân sağlanmalıdır. Çağdaş toplumlarda öğretmenlere sağlanan sosyal haklar, bizim öğretmenlerimize de verilmelidir. Ayrı ayrı yerlerde çalışmak zorunda olan öğretmenlerin aile bütünlüğü sağlanmalıdır. Binlerce öğretmensiz okul varken, atama bekleyen, gördüğü eğitim dışında başka işlerde çalışmak zorunda olan öğretmenlerimize kadrolar açılarak, onların bir an önce öğrencilerine kavuşmaları sağlanmalıdır.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.” Çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile sağlanabilir.
İYİ PARTİ olarak, her günü bu günkü duygu ve düşüncelerle yaşamak dileğiyle öğretmen-lerimize saygı, sevgi ve şükran duygularımızı sunuyoruz.” (HABER MERKEZİ)