Göçen: “30 Ağustos, milletimizin vatan sevgisinin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun 
önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtladığı bir büyük zafer günüdür”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, 30 Ağustos Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
30 Ağustos’un milletimizin vatan sevgisinin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtladığı bir büyük zafer günü olduğunu belirten Başkan Müfit Göçen, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferinin yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
“Tam 99 yıl önce bugün 30 Ağustos 1922 tarihinde milletimizin gözbebeği ordumuz, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği göstererek Türk tarihine altın yazılı bir destan sayfası daha eklemiştir. Başkomutan Meydan Muharebesinde emperyalist güçlere asla unutamayacakları bir ders vermiştir: Türk canını verir ama yurdunu vermez; asla esir edilemez.
“30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.
“30 Ağustos, milletimizin vatan sevgisinin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtladığı bir büyük zafer günüdür. Devletimizin kurucusu ve İstiklâl Harbimizin başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos 1924’te Dumlupınar'da Meçhul Asker Anıtının temel atma töreninde şunları söylüyor:
“Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Bu büyük zaferin çeşitli unsurları üstünde en önemlisi ve büyüğü, Türk milletinin kayıtsız şartsız egemenliğini eline almış olmasıdır.
“Milletimizin uzun yüzyıllardan beri hanlar, hakanlar, sultanlar, halifeler elinde, onların yönetim ve baskısı altında ne kadar ezildiğini, onların hırslarını sağlama yolunda ne kadar büyük felaketlere ve zararlara uğradığını düşünürsek, milletimizin egemenliğini eline almış olması olayının, bütün büyüklüğü ve önemi gözleriniz önünde canlanır. Gerçi büyük zaferin ertesi gününe kadar İstanbul’da halife ve sultan adı altında bir şahıs ve onun işgal ettiği hilafet ve saltanat unvanı ile bir makam vardı. Fakat bu zaferden sonra millet o makamları ve o makam sahiplerini hak ettikleri sona ulaştırdı.
“Efendiler, milli egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş olan kurumlar, her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar.”
Değerli hemşerilerim,
“30 Ağustos Zaferinin üzerinden neredeyse bir asır geçmesine rağmen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli egemenlik, bağımsızlık ve demokrasi konusundaki düşüncelerinin bugün bile aynı önemi, önceliği ve hassasiyeti taşımakta olduğu görülüyor. Yurtta ve dünyada yaşanan son gelişmeler onun ne kadar haklı ve isabetli görüşlere sahip olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.
“Bizler İYİ PARTİLİLER olarak, bu vatan için canlarını seve seve armağan etmiş tüm şehit ve gazilerimize seslenirken diyoruz ki: Sizlerin kanları ve halkımızın gözyaşları sonucunda kurulan bu hür ve bağımsız cumhuriyeti, demokratik parlamenter sistemi totaliter veya anti demokrat hiçbir zihniyete teslim etmeyeceğiz. Cumhuriyetin temel değerlerine ve laik demokratik rejimi tüm saldırılara karşı eksilmeyen bir dirençle korumaya devam edeceğiz. Mekânlarınız cennet, ruhlarınız şâd olsun. Bu güzel Zafer Bayramımızı ve Ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü yürekten kutlarız.
“Ay-yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamızı sağlayan başta milli mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatana kan ve can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.
“Ne Mutlu Türk’üm diyene!” (HABER: NECLA BAĞCI)