İYİ PARTİ Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm basın mensuplarının bayramını kutladı.

Toplumun geniş kesimlerini etkileme ve yönlendirebilme özelliğine sahip olan basının demokrasilerde önemli bir kamusal güç olduğunu belirten Başkan Göçen, mesajında şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihinde sansür basından kaldırılmış ve bu gün ülkemizde Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kabul edilmiştir. Günümüzde basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.

“Toplumun geniş kesimlerini etkileme ve yönlendirebilme özelliğine sahip olan basın, demokrasilerde önemli bir kamusal güçtür. Basın kuruluşlarımızın, özgür ve tarafsız olarak görevlerini yerine getirirken, kamu düzenini, ülke çıkarlarını ve toplumsal dinamikleri göz önünde bulundurmaları gerekir. Aynı zamanda mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de büyük önem taşımaktadır. Ancak günümüzde mevcut iktidarın uyguladığı gizli sansür ve çok sayıda gazetecinin tutuklu bulunması bu bayramın buruk geçmesine neden olmaktadır. İyi Parti olarak, gece gündüz demeden özveriyle halkımızın doğru haber alması görevini yerine getirmeye çalışan ulusal ve yerel basınımıza ve çalışanlarına arzuladıkları özgür ortamın sağlanması bizlerin de vazgeçilmez hedeflerimizden biridir. Günümüzün bu zor koşullarında bile gazetecilik mesleğinin getirdiği sorumlulukla doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek için çaba gösteren değerli basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, daha özgürce çalışabilecekleri günlere ulaşmaları dileğiyle çalışmalarında başarılar diliyorum.” (HABER MERKEZİ)