baca

Kırşehir Belediyesi, havaların soğuması nedeniyle soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşları uyardı. 

İtfaiye Müdürlüğü, kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20'sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını vurguladı.
Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, baca yangınlarına ve zehirlenme vakalarına karşı vatandaşların baca temizliğine dikkat etmesi konusunda uyarıda bulundu.
Özellikle havaların soğumasıyla birlikte ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20'sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığına dikkat çekilen uyarıda, mutfak, aspiratör ve bacalarda biriken is ve kurumların potansiyel yangın tehlikesi oluşturduğu belirtildi.
Kış mevsiminden önce ev ve işyerlerindeki soba ve kaloriferler bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerektiği ifade edilen duyuruda şunlar kaydedildi:
“Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi halinde, sobalı evlerde baca tepmelerine bağlı meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir. Kurumların bacalardaki tıkanıklığı baca yangınlarına neden olurken baca yangınları da bina yangınlarına sebep olmaktadır.”

Başkan Bahçeci: “Rüzgarlı havalara dikkat”

Özellikle rüzgarlı havalarda meydana gelen zehirlenme vakalarında birçok insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi oluşturur. Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması riskleri azaltacaktır. Bu konuda halkımızın hassas davranmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
ÖTE YANDAN talep olması durumunda Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince baca temizliği yapıldığı ve vatandaşların Kırşehir Belediyesi’ne dilekçe ile başvurması gerektiği kaydedildi.