İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi:

“İstiklâl Marşımız, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesidir”

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle bir mesajı yayınladı.
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılının 'Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Yılı' olarak kutlanmasının büyük gurur ve onurunu milletçe yaşadıklarını, Genelge ile 2021 yılının İstiklâl Marşının Milli Marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yılında olduğuna dikkat çeken İl Genel Meclis Başkanı Seyfi mesajında, şunları ifade etti:
“Yüce Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları öncülüğünde her türlü olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşını kazanarak bize bu güzel ve cennet vatanı emanet etmiştir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy 'İstiklâl Marşımızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.
“Kurtuluş Savaşında, Milletimizin, her türlü imkânsızlığa rağmen, azim ve kararlılığı ile verdiği bağımsızlık mücadelesi sonucu yazılan İstiklâl Marşımız, tüm dünyaya bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesi olmuştur.
“Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
“Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
“Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
“Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
“Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal!
diye birçok kıtasında milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.
“Bu duygularla, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100'üncü yılında, Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” (HABER MERKEZİ)