Cumartesi günü vefat eden Kırşehir’in yetiştirdiği değerli bilim adamı, hayırsever hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’nün vefatı tıp camiasında da büyük üzüntü ile karşılandı.

İstanbul Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı uzun yıllar başkanlığını yapan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’nün vefatının ardından bir mesaj yayınladı.

Kırşehir’de uzun yıllar dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Metin Durandurdu’nun İstanbul Tıp Fakültesi’nden hocası olan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’nün vefat ettiğini bildirmesi üzerine İstanbul Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’ndan taziye mesajı geldi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Anabilim Dalımız emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’nün vefat ettiğini büyük üzüntüyle öğrendik. Sayın Hocamız 1927’de Kırşehir’de dünyaya gelmişti.

“1976 yılında Anjiyografi cihazının bölümümüze gelmesini sağlamış ve girişimsel radyoloji alanında önemli çalışmalar yapmıştı. Sayın hocamız Amerika Birleşik Devletlerinde radyoloji alanında çalışmaya başlamış ve daha sonra Anabilim Dalımız kadrosuna katılarak

emekliliğine kadar çalışmıştır. Hocamızın hayırsever kişiliği en önemli özelliklerinden biridir. Özellikle memleketi olan Kırşehir’de kendi ve eşinim isimlerini taşıyan okullar yaptırmış ve bunlar arasında yer alan Kırşehir Fen Lisesi, üniversite sınavında bir birinci çıkarmıştır. Fakültemiz içinde de bağış faaliyetlerine ön ayak olmuş bir hocamızdır.

“Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve İstanbul Tıp Fakültesi Ailesi ve radyoloji camiasına başsağlığı dileriz. Saygılarımızla.” (HABER: BEYHAN BALLI)