Bağımlılıkla Mücadele Toplantısında konuşan Vali Akın:

“İnsanların sağlığını tehdit eden bağımlılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz”

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2022 Yılı 1. Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, daire müdürleri, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, insanların sağlığını ve güvenliğini tehdit eden bağımlılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda, 2021 yılında bağımlılıkla mücadele konusunda ilimizde yürütülen çalışmaları değerlendireceklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Çok çeşitli ve çok yönlü olarak karşımıza çıkan bağımlılık, günümüzde ülkelerin sorunlarının başında gelmektedir. Bağımlılıkla mücadele konusunda ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de önemli çalışmalar yürütmekteyiz. İl düzeyinde yürütülecek çalışmaları planlayıp koordine etmek üzere 2022-2023 yıllarını kapsayan İl Eylem Planımızı daha önce hazırlamıştık. Bu Eylem Planı kapsamında ilimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Alkol, uyuşturucu madde, tütün, teknoloji ve kumar gibi bağımlılık konularında kolluk kuvvetlerimiz başarılı çalışmalar elde ediyorlar. Ancak, bağımlılıkla mücadeleye sadece kolluk kuvvetlerimizin çalışmaları yeterli olmayacaktır. Toplumun bütün kesimlerinin katılımı ile geniş bir mücadele ortaya konulması gerekiyor. Topyekûn bir mücadele örneği sergilenmesi gereken bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası koordinasyonu sağlamak üzere düzenlenen bu toplantının faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

Toplantı, yapılan sunumların ardından bağımlılıkla mücadelede konusunda yürütülen çalışmaların görüşülüp değerlendirilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)