Turizm Haftası etkinliklerinde konuşan Vali İbrahim Akın:
“İlimizin turizm alanındaki varlığını en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz”

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşlarımızın turizm hareketlerine katılımını sağlamak maksadıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası başladı.
Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde düzenlenen Turizm Haftası Kutlama Programına Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, ilçe yöneticileri, daire müdürleri, Kaman Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Vali İbrahim Akın, Turizm Haftası’nın turizmin ülkemiz ekonomisindeki yeri ve önemine dikkat çekmek amacıyla kutlandığını söyledi.
Turizmin bir ülkenin toplumsal ve ekonomik açıdan gelişmesini sağlayan en önemli faaliyetlerden birisi olduğunu dile getiren Vali İbrahim Akın, Kırşehir’in turizm alanındaki varlığını en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Kapadokya’nın giriş kapısı niteliğinde olan ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kırşehir’in ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Vali Akın şunları söyledi:
“Ülkemiz, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile adeta bir turizm cennetidir. İnsanların farklı kültürleri tanıma isteğinin her geçen gün arttığı günümüzde, bizler de ülkemizin var olan bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeli, yapılacak etkili tanıtımlarla yurdumuza daha fazla turist çekmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu amaçla, turizm haftası kapsamında yapılan tanıtım ve etkinliklerle, toplumumuzda turizm konusunda farkındalık yaratılması, halkımızın turizm faaliyetlerine daha çok katılımının sağlanması ve iç turizmin canlandırılması hedeflenmektedir. Kapadokya’nın giriş kapısı niteliğinde olan ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kırşehir ilimiz de ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birisidir. Tarih öncesi çağlara ışık tutan kazı alanları ve bu alanlardan çıkarılan tarihi eserlerin sergilendiği müzeleri, medreseleri, camileri, kervansarayları, yeraltı şehirleri, tarihi konakları, fikirleri ve eserleri ile gelecek çağları etkileyen ilim ve irfan önderleri, milletimizin sosyal ve ekonomik hayatına yön veren Ahilik Teşkilatı, gönül telimizi titreten saz ve söz ustaları, UNESCO tarafından kendisine “Yaşayan İnsan Hazinesi” unvanı verilen ünlü bozlak ustası Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir, eskiden olduğu gibi günümüzde de bir kültür şehri olma özelliğini korumaktadır. Yine ilimiz, Hirfanlı Barajı ve Ramsar Sözleşmesi’ne dahil edilen Seyfe Gölü gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra şifalı termal kaplıcalarıyla da sağlık ve termal turizmdeki iddiasını ortaya koymaktadır. İlimiz turizmine büyük katkısı bulunan Kaman İlçemiz de Kalehöyük Kazı Alanı, Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Bahçesi, su sporlarının yapıldığı Hirfanlı Baraj Gölü ve gençlerin çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirme fırsatı yakaladığı Hirfanlı Gençlik Kampı ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir. Amacımız, ilimizin turizm alanındaki varlığını en üst seviyeye çıkarmaktır.
“2019 yılının Japonya’da Türkiye yılı olması vesilesiyle ülkemize gelen Japon vatandaşlarını ilimizde ağırlamaktan onur duyacağımızı da özellikle ifade etmek isterim. Bu duygularla, yurt genelinde yapılan Turizm Haftası programlarının sadece ilimizin değil ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına vesile olacağına inanıyorum.”
Milletvekili Metin İlhan da yaptığı konuşmada, “Köklü bir geçmişe ve her alanda olduğu gibi oldukça önemli bir birikime sahip olan Kırşehir’imiz Anadolu’nun ortasında azımsanmayacak kültürel ve tarihsel mirasa sahiptir. Bu bağlamda şehrimizin gerek tarihi birikimi gerekse de kültürel değerleri ile turizm alanında önemli bir potansiyeli bulunmaktadır. Turizmde en önemli yatırım tanıtıma yapılmalıdır. Bizler de geniş bir yelpazede tarihi bir birikime sahip olan şehrimizi turizmin her alanında tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Kırşehir’in tanıtımında ve kalkınmasında farkındalığı artırmalı, çeşitli etkinliklerle bu konuya katkılar sunmalıyız.” sözlerine yer verdi.
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur’un da bir konuşma yaptığı program, Kaman Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura’nın sunumu ile devam etti.
Program, müzik dinletisi, ustaların davul-zurna ve folklor gösterisinin ardından çarkta çömlek yapımının izlenmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)