5 bin 900 meyve fidanı getiren Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu: 

“İLİMİZDE MEYVECİLİK ORANINI 
YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYORUZ…”

Kırşehir Ziraat Odası, Kırşehir’de meyveciliğin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği fidan satışlarına vatandaşlar bu yıl da büyük ilgi gördü.
Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, bu yıl başta üzüm çubuğu ve ceviz fidanı, badem, ayva, elma, kayısı, erik, kiraz, vişne, şeftali, armut, muşmula, Trabzon hurması, ahududu, incir, kivi, badem,  dut, ayva, ıhlamur, nar, iğde ve kestane başta olmak üzere 5 bin 900 adet meyve fidanı getirterek, Kırşehir halkına en uygun fiyata sattıklarını söyledi.
İzmir Ödemiş’ten getirdikleri fidanları 20-35 lira arasında sattıkları da belirten Başkan Sinan Purcu, Pazar yerine yakın bir alanda yaptıkları satışa Kırşehir halkının yoğun ilgi göstermesinden mutlu olduklarını ifade etti.
Kırşehir Ziraat Odası olarak, ilimizde meyvecilik oranını yükseltmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Purcu, “Kırşehir’in toprağına ve havasına uygun meyve ağaçlarını getiriyoruz. Halkımız getirdiğimiz bütün fidanları aldılar elimizde kalmadı. İnşallah gelecek yıllar daha fazla getirerek halkımıza ve yetiştiricilerimize sunacağız. Kırşehir’imizde artık aşılı ve sertifikalı fidanlarımızı dikelim istiyoruz. Çünkü daha fazla verim alınıyor. Daha sağlıklı olduğu için vatandaşlarımıza öneriyoruz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)