Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, kadına yönelik şiddete karşı yürütülen mücadeleye dikkat çekmek amacıyla ilimizde oluşturulan Mercan Ormanı’na Vali İbrahim Akın’ın eşi Saliha Akın tarafından fidan dikildi.
Boztepe yolunda gerçekleştirilen fidan dikim programına katılan Vali İbrahim Akın’ın eşi Saliha Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle tüm illerde olduğu gibi ilimizde de Mercan Ormanı oluşturulduğunu söyledi.
Vali Akın’ın eşi Saliha Akın, fidan dikimi sırasında yaptığı konuşmada, “Kadınlarımıza yönelik şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Bugün de burada, kadına yönelik şiddete karşı yürütülen mücadelenin önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan Mercan Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Amacımız, çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre bırakmaktır. Ayrıca, bugün mübarek Miraç Kandili. Bu vesileyle herkesin kandilini tebrik ediyorum.” dedi.
Vali İbrahim Akın’ın eşi Saliha Akın’ın yanı sıra protokol eşleri ile bayanların katıldığı program, fidanların toprakla buluşturulması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)