Dini bayramlarımızdan biri olan mübarek Kurban Bayramı, ilimiz genelinde huzur içerisinde kutlanıyor.
Tüm İslâm coğrafyasını ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı nedeniyle Ahi Evran Külliyesinde bayramlaşma töreni düzenlendi.
Yine Koronavirüs tedbirleri alınarak kılınan bayram namazı sonrasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekilleri Mustafa Kendirli, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Ömer Seyfi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Kurban Bayramında paylaşma ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığını belirten Vali Akın, “Mübarek Kurban Bayramı kimsesiz, muhtaç ve zor durumda olan insanlara her zaman kol kanat germemiz fikrini canlı tutar. Bu bayramda da her zaman olduğu gibi, ihtiyaç sahiplerine ulaşarak dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneklerini sergileyeceğimize inanıyor, Kırşehirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ayrıca, bayramlaşma ziyaretlerinde Koronavirüs tedbirlerine uyma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz.” dedi.
Bayramlaşma töreni, İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı duanın ardından Vali Akın ve beraberindeki protokolün vatandaşlarla maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak bayramlaşması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)