Yardımlaşmanın pekiştirildiği Kurban Bayramı, ilimiz genelinde huzur içerisinde kutlandı.
Tüm İslâm coğrafyasını ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı’nda il protokolü Ahi Evran Külliyesinde bayramlaştı.
Ahi Evran Camiinde kılınan bayram namazı sonrasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bayramlaşma töreninde, vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.
Bayramın 1. günü öğleden sonra Vali Şentürk ve protokol üyeleri, Fatma Bacı Sevgi Evleri ile Huzurevini ziyaret ederek devletin koruması altındaki çocuklarla ve Huzurevi sakinleri ile bayramlaştılar.
Vali Necati Şentürk, Milletvekili Salih Çetinkaya ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek askerlerle bayramlaştı.
Vali Şentürk ve beraberindekiler Ahi Polis Merkezi Amirliği’ndeki polislerin de bayramını kutladı.
Vali Necati Şentürk, tüm Müslüman aleminin büyük bir heyecanla beklediği mübarek Kurban Bayramına erişmenin ve bayramı huzur içerisinde kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Ahi Evran Camiinde kılınan bayram namazı sonrasında Ahi Evran Külliyesinde Kırşehirlilerle buluşarak bayramlaştıklarını ifade eden Vali Necati Şentürk, “Bayramın birinci günü kimsesiz çocuklarımızı ve Huzurevi sakinlerini de unutmayarak onlarla da bayramlaştık. Dini bayramların Türk gelenek ve göreneklerinde önemli yeri var. Bizler de yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği bu mübarek Kurban Bayramında vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bayramlarda küskünler barışır, eş-dost-akraba ziyaret edilir ve hep birlikte olunur. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın ilimize, ülkemize ve tüm İslam alemine barış, huzur, mutluluk getirmesini temenni ediyor, herkesin bayramını kutluyorum” dedi.
Bayramlaşma programı, Vali Şentürk ve beraberindeki protokolün Kayseri/Pınarbaşı’nda şehit edilen Kıdemli Pilot Üsteğmen Faik Şimşek’in, Sakarya’da şehit edilen Polis Memuru Hikmet Can’ın, Hakkari/Şemdinli’de şehit edilen Jandarma Komando Çavuş Hakan Bilgir’in, Şırnak’ta şehit edilen Polis Memuru Gökhan Ünaldı’nın ve Özbağlı Şehit Harun Taşdemir’in ailesini ziyaret etmesi ile sona erdi.
HABER MERKEZİ