Kırşehir’de Vali İbrahim Akın, emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Bi Hareketine Bakar Hayat Projesi” kapsamında vatandaşlara hatırlatmalarda bulundu.
Vali İbrahim Akın, Ankara Caddesi üzerinde İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen ile emniyet görevlilerinin yer aldığı programda uygulama noktasında durdurulan araçlardaki vatandaşlara emniyet kemerinin mutlaka takılması yönünde hatırlatmalarda bulundu.
Bi Hareketine Bakar Hayat Projesine ilişkin basın mensuplarına bilgiler veren Vali Akın, Emniyet kemerinin kaza esnasında yaralanmayı yüzde 60 oranında düşürdüğünü söyledi.
İçişleri Bakanlığının trafik kazalarını azaltmak ve olası ölüm ile yaralanmaları azaltmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlediğini belirten Vali İbrahim Akın; “Bugün de “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyasını ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak başlattık. Bizlerde ilimiz genelinde emniyet ve jandarma teşkilatımızın mensupları ile birlikte emniyet kemeri takılması yönünde vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Olası bir kaza sırasında takılan emniyet kemeri yaralanmayı yüzde 60 oranında düşürüyor. Bu itibarla tüm sürücü ve yolculardan emniyet kemeri takma kuralına uymalarını bekliyoruz.” dedi.
Program, Vali Akın’ın, sürücülere “Bi Hareketine Bakar Hayat Projesine” ilişkin bilgilendirme materyalleri dağıtması ile sona erdi.
Öte yandan Kırşehir İl Jandarma Komutanlığınca, İçişleri Bakanlığının "Bir Hareketine Bakar Hayat" mottosu temalı kampanyası ve Eğitim Kurumlarında trafik eğitimi kapsamında Kırşehir-Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde bulunan Okuldaki öğrencilere yerinde eğitim uygulamalı eğitim verildi. (HABER MERKEZİ)