Belediye Başkanı Ekicioğlu:

“İLHAN KILIÇÖZLÜ’YÜ UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’in yetiştirdiği önemli bilim insanlarından, hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’nün vefatının ardından bir mesaj yayınladı.

Yaklaşık bir asırlık ömrüne sayısız bilimsel ve edebi çalışma sığdıran; ilimizin eğitimde marka kent olması yolunda inşa ettirdiği eğitim kurumlarında binlerce başarılı öğrencinin yetişmesi noktasında destek sunan, örnek insan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’yü unutmayacak ve unutturmayacaklarını belirten Başkan Ekicioğlu, mesajında şunları ifade etti:

“94 yaşında hayatını kaybeden hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, hepinizin bildiği üzere, Kırşehir eski Belediye Başkanlarından Ziya Kılıçözlü’nün de oğludur. İlhan Kılıçözlü, 1964-1968 yılları arasında Kırşehir Belediye Başkanlığı yapan babasının adına Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu, annesinin adına Boğazevci’nde Hayriye Kılıçözlü Lisesi, eşinin adına Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu, kendi adına Kırşehir’de Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, torunu adına Defne Kılıçözlü Anaokulu ve burada sayamacağımız pek çok eğitim kurumuna yaptığı maddi yardımlarla hemşehrilik bilincinin eşsiz bir örneğini sergilemiştir.

Kendi adını taşıyan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi’ne laboratuvarların kurulmasını da sağlayan hemşehrimiz İlhan Kılıçözlü, Âşık Paşa’nın “Gariphame” ve Ahmed-i Gülşehri'nin Kuşların Dili anlamına gelen Mantıku’t Tayr” isimli eserini bugünkü Türkçeye çevrilmesini de sağlayarak edebiyatımıza çok önemli bir katkıda bulunmuştur.

Nerdeyse bir asırlık ömrüne sayısız bilimsel ve edebi çalışma sığdıran; ilimizin eğitimde marka kent olması yolunda inşa ettirdiği eğitim kurumlarında binlerce başarılı öğrencinin yetişmesi noktasında destek sunan, örnek insan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’yü unutmayacak ve unutturmayacağız. Anısı önünde saygıyla eğiliyor; kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü'nün cenazesi bugün Ahi Evran Camiinde kılınan öğlen namazına müteakip, Âşıkpaşa Mezarlığı'nda babası Kırşehir Belediye eski Başkanı öğretmen Ziya Kılıçözlü’nün yanında toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)