İl Özel İdarelerinde Toplu İş Sözleşmesi Uygulama ve Değerlendirme Semineri Ankara’da gerçekleştirildi.

Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Türkiye Yol İş Sendikası tarafından düzenlenen “İl Özel İdarelerinde Toplu İş Sözleşmesi Uygulama ve Değerlendirme Semineri’ne”  İçişleri Bakanın Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Sendika Yönetici ve Temsilcileri, 51 İl Özel İdare Genel Sekreterleri ve İl Özel İdaresi Şirket Müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kırşehir İl Özel İdaremizi temsilen Genel Sekreter Kurtuluş Yılmaz ve İl Özel İdare Şirket Müdürü Abdulsamet Doğan katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İl Özel İdarelerinde Toplu İş Sözleşmesi Uygulama ve Değerlendirme Semineri’ndeki konuşmasında, yapılan toplu iş sözleşmelerinin çalışanlara, işverenlere ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Her konuda her zaman düzeltilmesi gereken veya yenilenme gerektiren konuların olmasının doğal olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Kuruluş tarihi itibarıyla ikinci asrını yaşayan İl Özel İdareleri de bizim devlet sistemi geleneğimizde köklü bir yere sahiptir ve gelecekte de bu sistemin önemli aktörlerinden birisi olmaya devam edecektir. Ben buradan hizmet ve yatırımlarımızın illerimizde yönetilmesini sağlayan İl Özel İdare Genel Sekreterlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

İl Özel İdarelerinde Toplu İş Sözleşmesi Uygulama ve Değerlendirme Seminerine katılarak düşüncelerini ifade eden Genel Sekreter Kurtuluş Yılmaz, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun öncülüğünde tüm Özel İdare İl Genel Sekreterlerimiz ve Sendika temsilcilerimiz ile Toplu İş Sözleşmesi uygulama ve değerlendirme konularında çok faydalı görüşme ve istişarelerde bulunduk. İlimize yapılan hizmet ve yatırımların gerçekleşmesinde çok büyük emekleri olan Özel İdaremizde çalışan mesai arkadaşlarıma yapılan toplu iş sözleşmelerinin hayırlı olmasını diliyor,  hizmet ve çalışmalarımızda gösterdikleri özverili çalışmalar için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)